0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

10 iemesli, kāpēc pirmais gads pēc bērna piedzimšanas ir pats grūtākais.

 

Mom and her newborn daughter by Bilal Izaddin on 500px.com

Kļūšana par vecākiem ir liels notikums. Bieži sanāk domāt, kas būs, kā būs… Bet to, kā būs realitātē, bieži vien nemaz nenojaušam. Zemāk ir apkopoti desmit iemesli, kāpēc pirmais gads pēc bērna piedzimšanas sievietei ir grūtākais (protams, ne visi punkti var atbilst, jo bērniņi ir dažādi un unikāli).

Lielas cerības. Pirms bērna piedzimšanas tu vari sapņot par to, kā mīļi vārtīsies ar bērnu gultiņā, apskausi viņu, ģērbsi smieklīgās drēbītēs, fotogrāfēsi… Bet patiesībā viss var nebūt tik rožaini.

Tu maz guli. Pat, ja tavs bērniņš ir īsta miega pele un pat, ja tu esi iemācījusies momentāli aizmigt, tu tāpat guli mazāk nekā agrāk. Un, ja ir miega deficīts, ikdienas darbus darīt kļūst daudz grūtāk.

Tev visu laiku nākas mācīties jaunu. Katra diena tev nesīs jaunus pārsteigumus un jautājumus. Un tev viss ir jāapgūst, ja vēlies, lai bērniņš aug vesels un laimīgs. Dažkārt mēs viegli tiekam ar to galā, bet dažkārt šķiet, ka visa dzīve ir jāsāk mācīties no jauna.

Tāpēc, ka tavs ķermenis agrāk to nedarīja. Neraugoties uz jauno, saspringto dzīves grafiku, tavam ķermenim ir nepieciešams laiks atgūties pēc dzemdībām un grūtniecības. Ja tu baro ar krūti, tad tas ir vēl viena lieta, ko tavs ķermenis izjūt pirmo reizi.

Tāpēc, ka tavs ķermenis vairs nebūs kā agrāk. Pat, ja tu jūti, ka viegli un ātri atguvi savu figūru, tā nekad vairs nebūs kā agrāk. Tas var ietekmēt tavu pašvērtējumu, un izspēlēt nejaukus jokus nepiemērotos brīžos.

Pirmās neveiksmes. Tev viss neizdosies, kā biji plānojusi. Citi tevi kritizēs (un nav svarīgi, ko tu dari). Tāpēc ir jāpierod pie domas, ka tikai tāpēc, ka tev neizdodas mierīgi nolikt bērnu gulēt vai tāpēc, ka neizdodas nomainīt autiņus, tu neesi slikta mamma.

Spiediens par plāna izpildi. Kas ir jāmāk bērnam trīs mēnešu vecumā? Pus gada vecumā? Gada vecumā? Kad jābūt pirmajiem zobiņiem? Pirmajā gadā pēc bērna piedzimšanas tu vēl daudz ko nezini, un nezini arī to, ka visam nav jānotiek tā, kā rakstīts grāmatā. Tev nav jāpārdzīvo par to, ka bērns sāka staigāt mēnesi vēlāk nekā citi bērni.

Tāpēc, ka tevī nav pārliecības par to, ka tu visu kontrolē. Visu kontrolē tavs bērns. Tu dari tikai to, ko un cik viņš tev atļauj. Un tas ļoti sasprindzina. Ir skaidrs, ka ar otro bērnu tā vairs nebūs.

Tava dzīve ir mainījusies. Atā, privātā dzīve! Atā, pirmsdzemdību ķermeni! Esiet sveicināti neskaitāmie pienākumi un atbildība par vienu cilvēku uz visu atlikušo dzīvi!

Ir vajadzīgs laiks, lai atrastu māmiņas-draudzenes. No sākuma tu domā, ka tev tādas nav vajadzīgas. Tu mātišķajā pasaulē jūties vientuļa. Taču, līdz ko tu atradīsi sev domubiedrus, viss kļūs vieglāk! Viņas noteikti spēs tevi saprast un palīdzēt.

 

Avots: Soulpost.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.