1.7 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

5 jaunumi par ūdeni

 

 

  1. Bisfenols A

Vēl pirms dažiem gadiem neviens nepievērsa vērību kādu plastmasu izmantojam. Tagad ir noskaidrojies, ka vecā standarta plastmasā ir ķīmiska viela Bisfenols A, kuru Eiropas ķimikāliju aģentūra tikko atzinusi par īpaši bīstamu vielu kandidātu sarakstā. Ne velti Francijā jau kopš 2015. gada parastās pudeles, marķētas ar “PC 7”  ir pilnībā aizliegtas.

Šķietami tik praktiskais bisfenols A spēj atdarināt cilvēka dabisko hormonu estrogēnu un, nonākot organismā, iejaukties mūsu hormonālajā sistēmā. Bet tas ir ārkārtīgi smalks mehānisms, no kura pareizas darbības ir atkarīgi praktiski visi procesi mūsu ķermenī. Simtiem pētījumi rāda, ka bisfenolam A ir garš un draudīgs slikto darbu saraksts: tas var veicināt uzvedības traucējumus, piemēram, hiperaktivitāti, diabētu, aptaukošanos, izraisīt krūts un prostatas vēzi, pāragru pubertāti vai gluži pretēji ģenitāliju attīstības traucējumus u.c.

  1. pH – skābju un sārmu līdzsvars

Atklājumi medicīnā un vēža slimību profilaksē ir mainījuši mūsu priekšstatu par skābju un sārmu līdzsvara nozīmi. Cilvēkiem šodien ir ļoti svarīgs ūdens pH. Ja ūdens pH ir 8, tātad šāds ūdens spēj 10x labāk pievilkt skābekli šūnām, nekā ūdens, kuram pH ir 7.

Jūsu organisma veselās šūnas lieliski jutīsies sārmainā vidē tādēļ, ka sārmainā vidē ir skābeklis. Ja jums ir skāba vide organismā, tad jūsu organisms asimilē ļoti maz skābekļa, bet – ja jums būs sārmaināka vide, asimilēsiet 10-20 reižu vairāk. Skāba vide un minerālvielu trūkums var izraisīt dažādas nopietnas veselības problēmas. Tādēļ jāpievērš uzmanība, lai dzeramā ūdens pH līmenis noteikti nebūtu vismaz zem 7.

Vesela cilvēka asins pH līmenis ir 7,35 – 7,45. Ja asins pH noslīd līdz 7,2, cilvēks jau atrodas komā. Tātad ķermenis nepārtraukti darbojas, lai ģenerētu vajadzīgo līdzsvaroto asins pH 7,4. Turklāt pH līmenis ķermenī nav vienāds, piemēram, smadzenēs 7,5; kunģī 1-3; ādai 5,5; aizkuņģa dziedzerī 7,5. Destilētam ūdenim un produktiem, kuri visbiežāk veidoti uz destilēta ūdens bāzes – limonādes, enerģijas dzērieni, utml. pH ir robežās 3-5.

Tomēr nedrīkst iekrist arī otrā galējībā, jo pārāk sārmaina vide organismam arī rada dažādas veselības problēmas. Tā kā mūsu ikdienas ēdienkarte ir drīzāk skāba, visoptimālākais pH līmenis ūdenim ir pH 8.

  1. Strukturēts ūdens

Plaši pieejami neskaitāmi pētījumi par to cik daudz vairāk strukturēts ūdens uzlabo cilvēka bio-enerģijas līmeni un pašsajūtu. Ja pirms vairākiem gadiem par ūdens struktūru reti kurš bija dzirdējis, tad šodien cilvēki dod priekšroku tieši strukturētam ūdenim, jo ir savā personīgajā pieredzē pārliecinājušies par tā labvēlīgo iedarbību.

Ūdens struktūra ir atkarīga no tā, kādu informāciju (frekvences) uz to ir iedarbojušās. Gadījumā, ja informācija ir pozitīva (frekvences ir harmoniskas un dzīvīgumu veicinošas), ūdens molekulu struktūra ir simetriska un harmoniska, bet, ja informācija ir negatīva, ūdens molekulas izvietojas haotiski. Ūdens molekula ir miljards reizes mazāka par tenisa bumbiņu, tādēļ ar cilvēka aci bez tehniskiem palīglīdzekļiem to nav iespējams aplūkot. Vairākus pārsteidzošus pētījumus par strukturētu ūdeni atradīsiet šeit: http://www.memorywater.com/lv/sakums#research

  1. Filtrēts ūdens – atgriezeniskā osmoze

Agrāk cilvēki uzskatīja, ka jo labāks filtrs, jo labāks ūdens. Var ūdeni ņemt jebkādu, visu izšķir, cik labs ir filtrs. Cilvēks beidzot ir sapratis, ka nekas labāks par dabu nevar būt. Līdz ar to priekšroka tiek dota ūdenim, kurš nav filtrēts, īpaši ar atgriezeniskās osmozes filtriem. Diemžēl šo filtrācijas metodi izmanto nospiedoši lielākais vairums ražotāju. Arī mājās uzstādītie atgriezeniskās osmozes filtri nav retums. Šāds ūdens ir pliks, tas nesatur gandrīz nekādas minerālvielas. Tādā gadījumā organismam nekas cits neatliek kā paņemot kalciju no kauliem un izsmelt citas organismam svarīgas minerālvielu rezerves. Cilvēkam ūdens nepieciešams ne tikai, lai saslapinātos, bet galvenokārt, lai uzturētu labu veselību.

  1. Risināt cēloni vai cīnīties ar sekām?

Mūsdienu cilvēks veikalā parasti tiecas izvēlēties lētāku preci, bet, nonākot aptiekā vai kosmētikas salonā, parasti gan izvēlas nevis lētāko, bet dārgāko. Jo gudrāk risināsim cēloņus, jo mazāk būs jāmaksā par cīņu ar sekām. Labs ūdens ļauj ietaupīt vairāk naudas, nekā tas varētu sākotnēji šķist.

Memory Water pH8 BPA free 18,9l ar bezmaksas piegādi Rīgā un tās apkārtnē maksā tikai 0,24 EUR/l (pasūtot 5 pud.). 0,32 EUR/l, ja pasūta 2 pudeles.  Pasūtījumu var noformēt: memorywater.com/shop vai pa tel. 200 108 00.

 

 

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.