0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Ilgākai sāta sajūtai: Kādus pārtikas produktus izvēlēties brokastīs?

 

Healthy breakfast toasts by Vladislav Nosick on 500px.com

Ja tu vēlies, lai no tavām „veselīgajām brokastīm” patiesi ir kāds labums, tad tev noteikti ir jāizvēlas produkti, kuri spēs sniegt tev ilgāku sāta sajūtu. Labākais veids, kā to izdarīt un izvairīties no „pirms pusdienu sindroma”(kas visbiežāk beidzas ar neveselīgiem našķiem), ir izvēlēties produktus, kuros ir daudz proteīnu, šķiedrvielu un labo taukvielu.

Kvinoja – Tajā ir daudz proteīnu un šķiedrvielu, kas padara šīs sēkliņas par ļoti labu brokastu sastāvdaļu.

Auzu pārslas – Šis produkts jau izsenis ir zināms, kā viens no labākajiem brokastu variantiem. Tajās ir daudz šķiedrvielu (vismaz trīs grami vienā porcijā). Daudzi cilvēki gan saka, ka pēc neilga laika sāk izjust izsalkumu, taču to var labot, ja porciju papildina ar riekstiem, sēklām vai ogām.

Olas – Olas ir ļoti barojošas, tāpēc droši ēd tās brokastīs visdažādākajos veidos – ceptas, vārītas, omletes formā, liec salātos… Variantu ir daudz!

Avocado sandwich by Elena Elisseeva on 500px.com

Sviestmaize ar avokado – Avokado mīļi var uzgavilēt! Uzsmērē šo augli uz veselīgas graudu maizes šķēles, un iegūsti piepildītu vēderu, kas nerūks līdz pat pusdienām.

Čia sēklas – Tikai divās ēdamkarotēs šo sēklu ir 4 grami proteīnu, 11 gramu šķiedrvielu un 12 grami ogļhidrātu.

Svaigi augļi – Citrusaugļi, bumbieri un banāni ir tikai daži varianti brokastīm. Piemēram, vienā vidēja izmēra bumbierī ir 5,5 grami šķiedrvielu. Tāpat šajos augļos ir augsts pektīna līmenis, kas palīdz tev ilgāk uzturēt sāta sajūtu. Tikai atceries – jāēd ir svaigi augļi. Nekādu sulu!

 

Avots: Huffingtonpost.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.