10 C
Rīga
otrdien, 5 novembris, 2024

Tefteļi ar griķiem! Kāpēc gan ne?

 

0

Sastāvdaļas: Tefteļiem-

  • 500 gr jebkādas maltās gaļas
  • Vārīti griķi (griķiem ir jābūt nedaudz vairāk kā maltajai gaļai)
  • 2 vidēja lieluma sīpoli (sablendēti)
  • 2 olas
  • 2-3 ēdk. majonēzes
  • Sāls un pipari

Mērcei-

  • 1 liels burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 ēdk. tomātu pastas
  • 2-3 ēdk. ūdens
  • Sāls, pipari
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Garšvielas pēc izvēles

 Pagatavošana:

  • Sajauciet visas tefteļu sastāvdaļas.
  • Veidojiet tefteļus un apcepiet tos uz pannas, augu eļļā no visām pusēm.
  • Kārtojiet apceptos tefteļus katliņā.

Gatavojam mērci:

  • Sarīvējiet burkānus, sagriežat sīpolus pusapļos, ne ļoti plāni. Apcepiet uz pannas, kurā cepāt tefteļus.
  • Pēc tam pievienojiet tomātu pastu, ūdeni, sāli, piparus un izspiestus ķiplokus, samaisiet un pasautējat apmēram 2 minūtes.
  • Mērci lejiet uz tefteļiem un sautējiet 20 minūtes uz vidējas liesmas.
  • Tefteļus var ēst ar jebkādiem svaigo dārzeņu salātiem.

 Ļoti garšīgi, iesakām pamēģināt! Labu apetīti!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.