Sastāvdaļas: Tefteļiem-
- 500 gr jebkādas maltās gaļas
- Vārīti griķi (griķiem ir jābūt nedaudz vairāk kā maltajai gaļai)
- 2 vidēja lieluma sīpoli (sablendēti)
- 2 olas
- 2-3 ēdk. majonēzes
- Sāls un pipari
Mērcei-
- 1 liels burkāns
- 1 sīpols
- 1 ēdk. tomātu pastas
- 2-3 ēdk. ūdens
- Sāls, pipari
- 2 ķiploka daiviņas
- Garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana:
- Sajauciet visas tefteļu sastāvdaļas.
- Veidojiet tefteļus un apcepiet tos uz pannas, augu eļļā no visām pusēm.
- Kārtojiet apceptos tefteļus katliņā.
Gatavojam mērci:
- Sarīvējiet burkānus, sagriežat sīpolus pusapļos, ne ļoti plāni. Apcepiet uz pannas, kurā cepāt tefteļus.
- Pēc tam pievienojiet tomātu pastu, ūdeni, sāli, piparus un izspiestus ķiplokus, samaisiet un pasautējat apmēram 2 minūtes.
- Mērci lejiet uz tefteļiem un sautējiet 20 minūtes uz vidējas liesmas.
- Tefteļus var ēst ar jebkādiem svaigo dārzeņu salātiem.
Ļoti garšīgi, iesakām pamēģināt! Labu apetīti!