2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Pirmā randiņa jaunie likumi – tie tev noteikti jāzina

 

Kopš sociālo tīklu uzvaras gājiena un “Tinder” aplikācijas kulta statusa, krietni mainījusies arī pirmā randiņa etiķete jeb noteikumi, kas jāievēro tikšanās laikā ar savu simpātiju. Vai randiņa laikā jāizslēdz mobilais telefons? Vai ir pieklājīgi lietot alkoholu un runāt par savu bijušo? Kuram jāmaksā rēķins? Lai arī šie jautājumi bija aktuāli arī pirms interneta kulta, lūk daži jaunie “randiņa likumi”, kas tev noderēs 2017.gadā.

VAI NAV VIENALGA, KURŠ MAKSĀ RĒĶINU?

Nereti gaidām, ka rēķinu par kopīgajām vakariņām apmaksās vīrietis, taču neņem ļaunā, ja puisis pirmajā randiņā piedāvā maltītes izmaksas sadalīt uz pusēm. Tā tiešām nav liela bēda vai katastrofa – vienkārši izturies tā, it kā dotos pusdienot ar savu draudzeni – arī tad, taču, katra maksā par sevi, vai ne? Taču, ja viņš tevi ir uzaicinājis uz īpaši smalku restorānu, kur lētākā kokteiļa cena ir 10 eiro, tad gan, lai rēķinu maksā viņš!

ESI TĀDA, KĀDA ESI

Ir miljoniem cilvēku, kuri vēlas iepazīties internetā, un iespēja, ka tieši tur atradīsi savu otro pusīti, ir ļoti lieta. Tāpēc pirmajā randiņā esi tieši tāda, kāda esi un necenties izlikties par labāku, citādāku vai gudrāku personu. Netērē lieki nedz savu, nedz viņa laiku!

NEKAUTRĒJIES IESKATĪTIES TELEFONĀ, JA NEPIECIEŠAMS

Lai arī ir visai nepieklājīgi randiņa laikā nemitīgi skatīties telefonā, tas tomēr var būt arī kā īsts glābiņš. Jo, kā gan citādi varēsi sazināties ar labāko draudzeni, ja pirmā iepazīšanās izvērtīsies ne tāda, kā cerēts? Tomēr, ja vakars izvēršas patiešām neaizmirstams, liec telefonu somā vai apgriez ar ekrānu uz leju. Tu taču nevēlēsies, lai viņš pamana īsziņu no draudzenes ar jautājumu: “Vai tas cukuriņš ir tieši tāds, kā bildē?!”

IZKLAIDĒJIES

Pat tad, ja pirmais randiņš ir pavisam briesmīgs un vīrietis nav gluži tāds, kādu biji iztēlojusies, izbaudi vakaru un izklaidējies. Mūsdienās vairs neviens no randiņa necenšas aizbēgt pa vannas istabas logu vai avārijas izeju. Tā vietā tikšanos uztver kā lielisku anekdoti, par ko vēlāk pasmieties kopā ar draudzenēm pie vīna glāzes.

 

Savukārt kamēr gaidi savu pirmo randiņu, televīzija sievietēm “STV Pirmā!” aicina iedvesmoties un nedēļas nogalē baudīt romantisko filmu “Kārtējais pirmais randiņš” ar Adamu Sandleru un Drū Berimoru galvenajās lomās.

Kādu dienu vietējā kafejnīcā Henrijs – ūdensparka veterinārārsts un īsts mačo – sastop līdz šim neredzētu meiteni un bez pūlēm saņem atļauju apsēsties pie viņas galdiņa. Tad Henrijs pēc labākajām donžuānu parašām vienojas ar burvīgo dāmu tikties arī nākamajā dienā. Ierodoties kafejnīcā, izrādās, ka meitene viņu nepazīst, tomēr viņam izdodas uzzināt, ka Lūsijai pēc avārijas zudusi atmiņa un viņa neatceras neko, kas noticis pēc negadījuma. Katru rītu Lūsija pamostas tajā pašā dienā, kad notika liktenīgais brauciens. Dienu pēc dienas Henrijs cenšas pievērst meitenes uzmanību un panākt, lai viņa puisi neaizmirstu. Ja medicīna nespēj darīt brīnumus, varbūt to spēj mīlestība?

Izdzīvo patiesu romantiku filmā “Kārtējais pirmais randiņš” sestdien, 27. maijā plkst. 20:00, “STV Pirmā!”

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.