5.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Visām dzīves situācijām: Kā atstāt neaizmirstamu pirmo iespaidu

 

Group Of Friends Meeting For Evening Drinks In Cocktail Bar by Guerilla Images on 500px.com

Vidēji mums ir nepieciešamas 3-7 sekundes, lai par otru cilvēku rastu pirmo iespaidu, un izmainīt to bieži vien nav nemaz tik viegli. Tikai jāatceras, ka tieši tāpat notiek arī pret tevi, tāpēc nepieļauj kļūdas un atstāj uz cilvēkiem labu iespaidu.

Smaids

Sāksim ar vienkāršāko un efektīvāko līdzekli — smaidu. Tas patiesi spēj cilvēku atslābināt. Atceries par to ne vien tad, kad runā ar kādu cilvēku, bet arī tad, kad vienkārši ienāc telpā. Smaids liek justies priecīgāk un aizgaiņā negatīvo enerģētiku.

Punktualitāte

Dinamiskajā mūsdienu pasaulē, kurā regulāra kavēšana ir kļuvusi gandrīz vai par cilvēku normālu ieradumu, punktualitāte ir zelta vērtē. Nevajag domāt, ka ar kavēšanu tu parādi to, ka esi svarīgāks cilvēks. Tieši otrādi — cilvēki nodomās, ka tevis dēļ zaudē savu laiku, un tādēļ arī zaudēs pret tevi cieņu.

Nedalīta uzmanība

Viens no mūsdienu etiķetes noteikumiem vēsta, ka pirmās tikšanās laikā telefons ir jānoliek malā (ideālā gadījumā somā vai kabatā), kā minimums uz pirmajām desmit sarunas minūtēm. Nevienam nevajadzētu traucēt jūsu sarunu. Vērtīgākais, ko tu otram cilvēkam vari sniegt ir tavas laiks un visa uzmanība.

Ķermeņa valoda

Tikai 30% informācijas par otru cilvēku mēs gūstam no sarunas ar otru cilvēku. Visus pārējos procentus mēs uztveram neverbāli. Skatiens, poza — tam visam ir jāvieš uzticību. Skaties sarunu biedram acīs, kusties mierīgi un viegli pamāj ar galvu, kad viņam piekrīti. Tāpat parūpējies par to, lai tava stāja ir stalta (iztaisno muguru un plecus, turi galvu taisni). Stāja daudz pasaka par cilvēku, un, ja tā ir stalta, tā liecina par pārliecību, kompetenci un pat seksualitāti.

Pieliecies

Ja tikšanās notiek pie galda, paliecies mazliet uz priekšu, sarunu biedra virzienā. Tas apliecina ieinteresētību dialogā. Tāpat ir svarīgi zināt mēru un nepārkāpt privātās telpas robežas — tas spēj ļoti kaitināt un atstāt negatīvu iespaidu.

 

Avots: Mirkrasoty.life

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.