4.5 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Šis eksperiments ar olu parāda to, kas var notikt ar suni, ja to karstā laikā atstāj mašīnā

 

Līdz ko suns ienāk tavā dzīvē, tas kļūst par daļu tavas ģimenes un par tavu labāko draugu, kuru tu nereti ņem līdzi pārbraucienos ar automašīnu. Atceries, ka, atstājot suni mašīnā ar aizvērtiem logiem karstā dienā, tu vari viņu nogalināt.

Pat, ja tu uz neilgu laiku dodies uz veikalu, suns var pārkarst pāris minūtēs. Nesen kāds vīrietis veica eksperimentu: karstā dienā viņš mašīnā atstāja olu. Tikai nieka 15 minūšu laikā ola izcepās! Tu spēj iedomāties, kas var notikt ar suni šo 15 minūšu laikā?

Karstā dienā automašīnā temperatūra var pakāpties līdz pat +70 grādiem nieka 10 minūtēs! Tieši šī iemesla dēļ katru gadu visā pasaulē iet bojā daudz suņu, kuri “uz īsu mirkli” tiek atstāti karstā mašīnā.

Pat apmākusies, bet karsta, diena aizslēgtā mašīna var nodarīt tavam mīlulim lielu kaitējumu. Un puspavērti logi nepalīdzēs. Sunim nav daudz variantu, kā sevi atdzesēt.

Vēl nevajadzētu aizmirst to, ka arī asfalts karstā dienā spēcīgi sakarst, un tas var nodarīt sāpes tavam sunim. Ja tu pieliec plaukstu pie zemes, un tā ir karsta, tad zini, ka tavam sunim pa to iet būs ļoti nepatīkami un sāpīgi. Tu taču negribi, lai tavs suns apdedzina ķepas, vai ne?

Rūpēsimies par tiem, ko pieradinām, un atgādināsim to arī citiem!

 

Avots: Flytothesky.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.