1 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Kad satraukums ņem virsroku: Vienkārši veidi, kā nomierināties un sakārtot domas

 

Woman enjoys reading on beautiful sandy beach. by Matej Kastelic on 500px.com

Šie vienkāršie padomi palīdzēs nomierināt nervus pirms svarīgiem pasākumiem vai pēc neveiksmīgas dienas.

Izdomā sev rituālu

Vienkāršas darbības, piemēram, zīmēšana un skaitīšana no 1 līdz 100, palīdz koncentrēties. Izvēlies nodarbi, kas tev ir sirdij tuva un pārvērt par savu īpašo rituālu. Varbūt tu nodarbojies ar jogu? Elpošanas vingrinājumi lieliski spēj nomierināt.

Paraugies uz situāciju no cita skatpunkta

Nešausti sevi, ja kaut kas notika ne tā, kā bija plānots. Tāpat jau pietiks ar dusmām un asarām. Nevajag vēl papildus emociju, jo no tā labāk nekļūs. Paraugies uz notikušo no citas puses. Tava nesavaldība liecina par to, ka tev nav vienalga. Tu uztraucies, jo tev ir svarīgi. Saņemies un dodies labot situāciju!

Padomā par nākotni

Tagad tev var būt grūti nomierināties, bet padomā, kā tu šo situāciju vērtēsi pēc gada. Vai tā tiešām būs tik svarīga? Vai tā tiešām ir tavu nervu bendēšanas vērta?

Pastaigājies

Ja nekas nelīdz, vienkārši izej pastaigāties. Vienkārša pastaiga palīdz sakārtot domas, atbrīvoties no stresa un novērst domas no tā, kas sagaida. Nav pat obligāti jādodas kaut kur tālu. Pietiks arī ar to, ja apiesi pāris apļus ap māju vai darba vietu. Ja vēlies, paklausies savu mīļāko mūziku un iegrimsti sevī…

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.