1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Veselīgāk, nekā šķiet: Deviņi iemesli, lai apēstu meloni!

 

Melon slices by Paulo Gonçalves on 500px.com

Melone satur vitamīnus un minerālvielas, kuras palīdz organismam normāli funkcionēt, kā arī pasargā no tādām slimībām, kā insults un vēzis.

Melonē ir daudz C vitamīna. 100g melones nodrošina 20-30% diennakts C vitamīna normas. Šis vitamīns ir svarīgs augšanas procesā, kā arī palīdz dziedēt brūces un stiprināt kaulus un zobus.

Un A vitamīna. Arī A vitamīns ir svarīgs zobu un kaulu veselībai. Tas aizsargā acs tīkleni, uzlabo redzes asumu un uzlabo ādas stāvokli. Tā trūkums var novest pie problēmām ar imūnsistēmu.

Tā sniedz enerģiju. Melonē ir arī B grupas vitamīni, kuri piedalās cukura un ogļhidrātu pārstrādes procesos. Tieši tāpēc melone piepilda organismu ar enerģiju.

Melone palīdz notievēt. Tāpat kā daudzus citus augļus, arī meloni var ēst diētas laikā. 100 gramos melones ir aptuveni 35 kcal, bet tauku nav gandrīz nemaz. Pie tam, tās sastāvā esošais ūdens nodrošina ātrāku sāta sajūtu, bet saldā garša atbrīvo no vēlmes apēst šokolādīti.

Nodrošina labu sirds un asinsvadu veselību. Melonē esošās vielas pazemina sirds saslimšanu un insulta risku. Tāpat melonē ir arī kālijs, kurš piedalās sirds un asinsvadu sistēmas procesos (piemēram, palīdz kontrolēt asinsspiedienu).

Ārstē nieru slimības. Melone ir lielisks urīndzenošais līdzeklis. Ja no rītiem to regulāri ēdīs, nieres būs veselas.

Normalizē gremošanas sistēmas darbību. Melone palīdz attīrīt kuņģi un atbrīvoties no aizcietējuma. Tāpat melone pazemina skābes līmeni kuņģī.

Melone uztur ādas veselību. Vitamīni, kuri ir sastopami melonē, saglabā ādu elastīgu, paātrina tās atjaunošanos, kā arī palēlina novecošanos. Meloni var ne tikai ēst, bet arī izmantot, kā skaistumkopšanas līdzekli.

Stimulē matu augšanu. Kā arī novērš to izkrišanu.

Ātri, ej apēd kādu melones šķēli! Tavs organisms būs pateicīgs.

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.