6.4 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Viegli un nekaitīgi: Ieturi diētu, ēdot tomātus

 

tomatoes for salad... by Roman Bilan on 500px.com

Tiem, kuri tiecas pēc slaiduma, tomāti ir likteņa dāvana: tie ir sātīgi un tajos ir maz kaloriju. Pie tam tie normalizē kuņģa un zarnu trakta darbību.

Tomātu diētas skaitās vienas no nekaitīgākajām (protams, ja tev nav hroniskas saslimšanas vai alerģijas) un efektīvākajām, palīdzot nomest liekos kilogramus īsā laikā.

Atceries, ka tomātu diētai ir caureju veicinoša iedarbība, tāpēc nedrīkst ar to pārāk aizrauties!

Diēta #1

Šīs diētas būtība ir tāda, ka visas dienas garumā ir jāapēd apmēram 1,5 kg porcijās sadalītu gatavu tomātu bez sāls un ēdienreižu starplaikos ir jāizdzer ne mazāk par 1 litru negāzēta ūdens.

Iespējamais svara zudums ir 1 kg dienā. Atceries, tādu diētu nedrīkst ievērot ilgāk par 2 – 3 dienām, jo ātrs svara zudums ir stress organismam.

Diēta #2

3 dienu diēta:
brokastis – 1 liels tomāts ar vārītiem olu baltumiem;
otrās brokastis – 1 tomāts ar 2 gabaliņiem liesa siera;
pusdienas – 200 gr vārīta vistas gaļa un salāti no 2 tomātiem, ½ tējkarotēm olīveļļas un kefīra;
launags – atkal 1 tomāts ar 2 gabaliņiem liesa siera;
vakariņās – salāti no 2 ēdamkarotēm liesa biezpiena un 2 tomātiem ar smalki sagrieztiem jebkuriem zaļumiem, aplieti ar ½ tējkaroti olīveļļas vai kefīra.

Diēta #3

Tu vari pamēģināt arī diētu no tomātu sulas. Dzer ½ līdz 1 glāzei nepasterizētas, svaigi izspiestas sulas pirms katras ēdienreizes (no četrām ēdienreizēm), kuras sastāv no 100 – 150 gramiem liesas zivs vai sautētas vistas ar svaigiem vai tvaicētiem dārzeņiem, gabaliņa maizes no rupja maluma miltiem.

Šīs diētas princips – apetītes zudums un pārēšanās novēršana. Spriežot pēc svara zaudētāju atsauksmēm, 2 nedēļās zaudētais svars ir 4 – 5 kg. Pēc tam uztaisi 2 mēnešu pārtraukumu, un vajadzības gadījumā diētu atkārto.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.