9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Dzīve nav kino: Faktori, kuri veicina attiecību izjukšanu

 

broken heart ... by Janus Skop on 500px.com

Patiesas un mīlošas attiecības ir smags darbs, kura pamatā ir pacietība un savstarpējā cieņa. Diemžēl, ikdienā attiecību harmonija var viegli sabrukt. Iepazīsties ar faktoriem, kas spēj klusām un nemanāmi iznīcināt pat spēcīgākās attiecības.

Publiski pārmetumi. Atceries zelta likumu: nekad un nekādos apstākļos nestrīdies publiskās vietās. Šāda uzvedība var samulsināt ne tikai otro pusīti, bet arī apkārtējos. Lai arī cik lielas būtu dusmas, attiecības vajadzētu skaidrot tikai privāti.

Finanses. Jebkurās attiecībās ir ne tikai jāņem, bet arī jādod. Protams, ja strādā tikai viens no pāra, tad pelnītājs uzņemas finanšu jautājumus uz sevis, bet, ja strādā abi, tad jādomā un jāiegulda ir abiem.

Greizsirdība. Diemžēl, no greizsirdības cieš ne tikai pats greizsirdis, bet arī otrs cilvēks. Kāds to uzskata par normu, bet kāds – par briesmoni. Kamēr domas šajā jautājumā nebūs līdzīgas, harmonijas attiecībās nebūs.

Meli. Meli ir spējīgi iznīcināt jebkuras attiecības. Melo, protams, visi, bet to nekādā gadījumā nedrīkst pavērst pret partneri. Saki patiesību, pat, ja tas nav patīkami. 

Salīdzināšana. Savu attiecību salīdzināšana ar citu cilvēku attiecībām ne pie kā laba nenovedīs. Vēl trakāk, ja tu esošās attiecības salīdzini ar bijušajām.

Telefons/dators. Jā, jā, pavisam nemanot šīs ikdienā nepieciešamās ierīces var kļūt par ienaidnieku. Tā vietā, lai baudītu cits cita sabiedrību, jūs to vien darāt, kā urbjaties telefona/ datora ekrānā. Kur pazūd attiecības?

Vienmēr kopā. Kāpēc cilvēki domā, ka ideālas attiecības ir tās, kurās partneri visu dara kopā? Kur pazūd vientulības laiks? Ļauj partnerim iet uz treniņu, tikmēr pati uztaisi sev manikīru vai noskaties iemīļotā seriāla sēriju. Jūs šķirti būsiet pavisam neilgi, bet tas attiecībām nāks par labu.

Strīdi. Nav tādu pāru, kas vispār nestrīdētos. Bet tas ir normāli. Galvenais ir atcerēties – nepārkāp normas un morāles robežas. Nekļūsti rupja un necilā pagātnes notikumus.

Nesaskan mērķi. Kas notiks, kad beidzot nopirksiet to dzīvokli, kuram tik cītīgi krājat naudu? Viņš grib pāris gadus mierīgi padzīvot, bet tu gribi ātrāk apprecēties un veidot ģimeni? Tur arī radīsies problēmas. Lai attiecības izdotos, mērķiem ir jābūt līdzīgiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.