10 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

Pūliņu daudz, bet jēgas nekādas: Kāpēc diētas nesniedz vēlamo rezultātu

 

Vegetarian breakfast with spinach, arugula, avocado, seeds and sprouts by Anna Ivanova on 500px.com

Tu esi izmēģinājusi jau vairākas diētas, mēģinot izvēlēties efektīvāko, bet nekas nesniedz vēlamos rezultātus? Patiesībā lieta ir tāda, ka labākā diēta ir atteikšanās no diētas.

Mūsdienu pasaulē valda ķermeņu kults. Cilvēki mēģina darīt visu, lai izskatītos pēc iespējas labāk. Un daudziem tas ir lielisks veids, kā nopelnīt.

Cilvēki, kuri sastāda patiesi sarežģītus un gandrīz neizpildāmus uztura plānus un tievēšanas programmes, vienkārši mēģina iztukšot tavas kabatas. Patiesībā viss, kas tev ir jādara, ir jāsaprot savu organismu un jāievēro trīs vienkārši padomi.

Sabalansēts uzturs

Tas ir labāks par jebkuru ierobežojumu.

Mūsu organisms darbojas kā mašīna. Lai kustētos, tam ir nepieciešama “degviela”. Tu nevari cerēt, ka organisms spēs pilnvērtīgi darboties, ja kādai tā daļai tiks atņemts enerģijas avots. Tev nav obligāti jāpārstāj ēst saldumi, jākļūst par veģetārieti vai vegānu. Vienkārši izvēlies daudzveidīgu pārtiku normas robežās.

Neatsakies no saldumiem

Neatsakies no deserta. Daudzi domā, ka saldumi ir skaistas figūras ienaidnieks. Jā, tā ir, ja tu ēd pārāk daudz saldumu. Bet pārtikt tikai no salātlapām arī nav labi.

Iedomājies, ka tu savam organismam vairāku mēnešu garumā piedāvā tikai burkānus un salātlapas. Pēc tam dārzeņu sezona beidzas un tu pēkšņi iegrimsti saldējuma spainī. Domā organisms par to priecāsies? Viņam iestāsies šoks, jo viņš jau būs aizmirsis, kas ir tauki un cukurs. Tas, savukārt, var novest pie problēmām ar sirdi.

Atzīsties, vai tu spēsi visu mūžu dzīvot bez saldumiem? Agrāk vai vēlāk tu salūzīsi un apēdīsi vairāk, nekā būtu apēdusi, ja ēstu mazas porcijas ik pa laikam. Tieši tāpēc nevajag ieciklēties uz vieniem produktiem un periodiski atļauj sev panašķēties. Saldumi arī ir dažādi. Tu noteikti atradīsi kaut ko sev piemērotu.

Sporto

Lai notievētu, ir jāsadedzina vairāk kaloriju, nekā tu uzņem.

Sāc ar mazumiņu – katru dienu (vai vismaz katru otro) skrien vienu kilometru un atspiedies 10 reizes. Un, lai arī cik grūti sākumā būtu, pieturies pie šī plāna.

Kas notiks pēc divām nedēļām? Tas vairs nešķitīs tik grūti! Tu kļūsi izturīgāka un varēsi pakāpeniski palielināt slodzi.

Sāc dzīvot pēc šiem noteikumiem, un pēc kāda laika tu būsi pārsteigta par pozitīvajiem rezultātiem!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.