4.9 C
Rīga
ceturtdien, 9 maijs, 2024

Par jaunību un skaistumu: Seši svarīgi vitamīni tavai sejas ādai

 

Sejas ādas stāvoklis ir organismā notiekošo procesu rezultāts. Bet kvalitatīvs uzturs un vitamīni ir tās jaunības un skaistuma avoti. Kuri vitamīni visefektīvāk rūpējas par sejas ādas skaistumu?

Vitamīns A – elastībai un pinņu kontrolei

Vitamīns A ir veselīgas ādas atslēga. Ja organismā ir vitamīna A trūkums, āda var lobīties, izskatīties sausa un ar sarkaniem plankumiem, kā arī cietīs matu un nagu veselība. Izvēloties skaistumkopšanas līdzekļus, vērts izpētīt to sastāvu – tie produkti, kas satur vitamīnu A, palīdz arī kontrolēt pinņu rašanos un mazināt grumbiņas.

B vitamīnu komplekss – jaunībai un pret matu izkrišanu

B vitamīnu komplekss – B1, B2, B3, B6, B9, B10 – satur dažādas barības vielas un biotīnu, kas ir pamats ne tikai ādas, bet arī nagu un matu skaistumam. Tas novērš ādas novecošanās procesus un uzlabo ādas krāsu. Visi šīs grupas vitamīni veicina ādas mitrināšanu un aizsargā to no ārējās vides ietekmes.

Vitamīns C – ar kolagēna efektu

Šis svarīgais vitamīns ne tikai palīdz saglabāt ādas skaistumu, bet arī veicina kolagēna šķiedru veidošanos, kas aizkavē novecošanās procesu. Vēl vitamīns C paātrina brūču dzīšanas procesu un novērš zilumu veidošanos, tāpēc tas ir visefektīvākais vitamīns skaistai ādai ap acīm.

Vitamīns D – pret vecumu

Ilgstoši uzturoties saulē, mēs pārlieku daudz saņemam UVA un UVB starojumu, kas tieši pretēji – kaitē ādas veselībai. Taču, ņemot vērā to, ka mūsu platuma grādos ir būtisks saules deficīts, praktiski ikvienam cilvēkam ikdienas uzturu vajadzētu papildināt ar zivju eļļu, kas ir lielisks vitamīna D avots.

Vitamīns E – rētu mazināšanai

Vitamīns E nodrošina jauneklīgu ādas izskatu, palīdz to mitrināt un aizsargāt no kaitīgajiem ultravioletiem stariem. Tas arī veicina ādas atjaunošanos, tāpēc, lietojot vitamīna E eļļu uz ādas ārīgi, tas palīdz samazināt rētaudus, kā arī mīkstina cietu un sausu ādu.

Vitamīns K pret tumšajiem lokiem

Vitamīns K vislabāk palīdz mazināt zilumus un tumšos lokus zem acīm. Tas ir atrodams dažādos losjonos un krēmos, kuru mērķis ir arī palīdzēt mazināt ādas toņa nevienlīdzību un grumbiņas.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.