13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Dialogā ar ēdienu: Miele iepazīstina ar inovatīvu ēdienu gatavošanas metodi

 

Miele “Dialog” krāsns ir ātrāka un daudz universālāka, kā jebkura cita virtuves iekārta, turklāt tā sniedz vēl nebijušus rezultātus. Šī ir īsta revolūcija gardēžu pasaulē, jo ierīce darbojās pēc pilnīgi jauna principa.

Vai ir iespējams pagatavot veselu ledus gabalā iesaldētu zivi vai bišu vaskā ietītu teļa gaļas fileju bez ledus vai vaska izkušanas? Pateicoties Miele “Dialog” krāsnij, esošie kulinārie ieradumi var tikt mainīti. Šī ir pasaulē pirmā krāsns, kas izmantojot elektromagnētiskos viļņus, reaģē uz ēdiena tekstūras izmaiņām un veido dialogu ar to. Tādējādi gaļa tiek apstrādāta vienmērīgāk, nezaudējot sulīgumu, zivs un dārzeņi saglabā dabīgo struktūru, bet mīklas izstrādājumi tiek izcepti ievērojami gaisīgāki.

Vēl viens patīkams pārsteigums ir iespēja vienlaikus pagatavot atšķirīgus svaigus produktus, kurus iecerēts pasniegt vakariņās, novietojot tos uz viena cepeškrāsns paliktņa. “Dialog” iekārtā visi ingredienti tiks nevainojami pagatavoti, neatkarīgi no konsistences, turklāt līdz pat 70% ātrāk nekā gatavojot parastajā krāsnī.

No ārpuses “Dialog” ierīce izskatās tieši tāpat kā tās parastās līdzinieces, taču no iekšpuses tā paver pilnībā jaunu un baudas pilnu ēdienu gatavošanas pasauli. Viens no iespaidīgākiem piemēriem, kas šī produkta prezentācijas laikā auditorijas vidū izraisīja mulsumu, bija ledus gabalā iesaldētas jēlas zivs gatavošana. Rezultātā zivs ledus iekšienē bija pilnībā gatava, kamēr ledus vēl joprojām bija sasalis. Ne mazāk iespaidīgs bija demonstrētais piemērs, kad jēra kāja tika novietota uz paplātes ar svaigiem dārzeņiem. Aptuveni pēc 45 minūtēm bez nepieciešamības pievienot citas sastāvdaļas, jērs bija sulīgs, un vienmērīgi pagatavots, bet dārzeņi viegli kraukšķīgi. Parastajā krāsnī pagatavot tik lielisku maltīti tik īsā laikā nebūtu iespējams.

Plašais “Dialog” krāsns pielietojumu klāsts un neticama rezultātu kvalitāte ir iespējama pateicoties Miele radītajai “M Chef” tehnoloģijai. Iekārtā iebūvētā modulārā ierīce rāda elektromagnētiskos viļņus īpašā frekvenču diapazonā un izplata tos krāsns tvetnē caur diviem augstas efektivitātes sensoriem. Tā kā molekulas ēdienā ir izkārtotas dažādi un pat ēdiena gatavošanas laikā to izvietojums mainās, nepārtraukta frekvences regulēšana ievērojami atvieglo gatavošanas procesu. Tie paši sensori informē “Dialog” ierīci par enerģijas daudzumu, ko absorbējusi pārtika.

Neticami rezultāti pateicoties “M Chef” tehnoloģijai kombinācijā ar klasisko siltumu

Viena no daudzajām “M Chef” tehnoloģijas priekšrocībām ir tāda, ka pārtika Miele “Dialog” krāsnī tiek gatavota vienmērīgi jeb “volumetriski”. Tas nozīmē, ka, piemēram, gaļas fileju ir iespējams pagatavot viscaur vienmērīgi rozā krāsā. Parastajā krāsnī šādu rezultātu sasniegt ir praktiski neiespējami, jo tajā siltums vienmēr pārvietojas no produkta ārpuses uz iekšpusi: kad vidus ir gatavs, malas, visticamāk, jau ir pārgatavotas.

Tā kā gatavošana ar elektromagnētiskajiem viļņiem nepadara ēdiena virsmu brūnu, maizi ir iespējams izcept bez garozas. Klasiska maizes klaipa vai ceptas gaļas aromātu rādīšanai “M Chef” tehnoloģija tiek apvienota ar klasisko siltumu. “Dialog” krāsns ir ideāls palīgs virtuvē, jo tā piedāvā daudzu Miele vadošo produktu labākās īpašības, tostarp lietotājam draudzīgu “M Touch” skārienjutīgu displeju un pirolītisko pašattīrīšanas sistēmu. Taču kā jaunumu Miele  prezentē eleganto un vienmērīgo augstas kvalitātes LED apgaismojumu “BrilliantLight”.

Ar Miele mobilo aplikāciju ir iespējams pārsūtīt recepti tieši uz “Dialog” krāsni

Iespēja savienot “Dialog” iekārtu ar Miele mobilo aplikāciju ir vēl nebijusi funkcija. Tā lietotājam sola sniegt unikālu gatavošanas pieredzi, jo mobilajā lietotnē (Miele@mobile) iekļauto recepšu un īpaši izstrādāto iestatījumu izmantošana ir ideāls sākums “Dialog” krāsns lietošanā. Papildus vajadzīgo produktu pirkumu sarakstam un pārtikas sagatavošanas video pamācībām, lietotne piedāvā pārsūtīt receptes parametrus “Dialog” ierīcei. Šī funkcija ļauj lietotājam būt nepārtrauktā kontaktā ar Miele laboratorijas virtuvi, jo profesionāli izstrādātās receptes ir iespējams lejupielādēt, lai topošie šefpavāri varētu attīstīties virtuāli.

“Dialog” krāsns lietotāji saskarsies ar diviem jauniem jēdzieniem: “Gourmet units” (gardēža vienības) un “Intensity” (intensitāte). “Gourmet units” (gardēža vienības) nosaka enerģijas daudzumu, kas tiek nodots ēdienam. “Intensity” (intensitāte) norāda uz to, cik intensīvi produkti šo enerģiju absorbēs. Režīmam ir pieejami trīs dažādi iestatījumi: augsts, vidējs un maigs. Lielākajai daļai pārtikas produktu pareizā iestatījuma izvēle ir “augsts”, savukārt “maigs” ir ideāli piemērots delikātu ēdienu, piemēram, suflē desertu pagatavošanai.

Programmas “Gourmet Assistant” (gardēža asistents) un “Gourmet Pro” (gardēdis eksperts) veicina pavāra radošumu

Izsmalcinātās Miele “Dialog” lietošana ir padarīta vienkāršāka ar iestrādātu programmu palīdzību, bet tās neatstāj novārtā lietotāja radošumu. Lai gatavošanas process veicinātu individuālu pieeju, pavāriem ir divas iespējas. Pirmā no tām ir programmas “Gourmet Pro” (gardēdis eksperts) lietošana, kas paredzēta pieredzējušiem pavāriem un tiem, kurus aizrauj eksperimenti. Šajā gadījumā “Gourmet units” (gardēža vienības), “Intensity” (intensitāte) un gatavošanas laika iestatījumi ir jāizvēlas manuāli. Savukārt, “Gourmet Assistant” (gardēža asistents) sniedz atbalstu pavāram, piedāvājot automātiski regulēt iestatījumus atkarībā no pārtikas veida un daudzuma, lai tiktu nodrošināts izcils rezultāts.

Vācijā un Austrijā šis produkts pārdošanā nonāks 2018. gada aprīlī.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.