0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Vai drīkst katru dienu ēst vienu un to pašu ēdienu?

 

Katru rītu brokastīs ir viens un tas pats ēdiens? Tev ir kāds mīļākais ēdiens, kuru tu gatavo vakariņās vismaz pāris reižu nedēļā? Pusdienās ēd vienus un tos pašus salātus? Kā tas viss ietekmē tavu dzīvi un veselību?

Plusi

Nav katru reizi jāskaita kalorijas. Ja tu centies tikt vaļā no liekā svara, kaloriju skaitīšana var atvieglot šo uzdevumu. Taču skaitīšana katrā ēdienreizē var pamatīgi nogurdināt. Kad tu regulāri ēd vienu un to pašu ēdienu, kaloriju skaitam porcijā izsekot līdzi ir daudz vieglāk.

Pareizs uzturs ātrāk kļūst par ieradumu. Tu katru dienu ēd vienos un tajos pašos laikos un diezgan līdzīgas porcijas. Galvenais, izvēlies kaut ko veselīgu!

Vajag mazāk laika gatavošanai. Ja jāgatavo vienveidīgs ēdiens, tad brīvdienu laikā var sagatavot porcijas visai nedēļai! Tad noteikti nebūs jāsatraucas par vakariņu gatavošanu pēc grūtas darba dienas.

Nav jāmokās ar izvēli. Jo vairāk lēmumu dienas laikā mums jāpieņem, jo grūtāk ir veikt pareizo. Tai skaitā arī par ēšanu. Ar vienveidīgu ēdienu šī problēma tiek atrisināta!

Mazāk iespēju un vilinājuma apēst kaut ko neveselīgu. Kad tu zini, kādu ēdienu ēdīsi brokastīs vai vakariņās, tev būs mazāks vilinājums veikalā nopirkt kaut ko neveselīgu. Vēl jo vairāk, ja ēdiens jau ir iepriekš sagatavots.

Mīnusi

Vienveidīgums ātri apnīk. Ēdienkartē ir jābūt dažādībai. Diez vai tev izdosies ieturēt diētu vai ēst veselīgi, ja tu uz vienveidīgo ēdienu pat skatīties vairs nespēsi.

Barības vielu trūkums. Lai organisms iegūtu pietiekami daudz vitamīnu un barības vielu, ēdienkartē ir jāiekļauj augļi, dārzeņi un olbaltumvielas saturošus produktus. Ja diēta tiks ierobežota līdz vienam, diviem dažādiem ēdieniem, var sanākt iedzīvoties dažādās veselības problēmās.

Iespējami vielmaiņas traucējumi. Ja ēdīsi tikai viena veida ēdienu, organismam var palikt par grūtu to pārstrādāt. Lai vielmaiņa darbotos kā nākas, tai ir nepieciešama dažāda veida barība.

Labo baktēriju trūkums. Ēdiena dažādība palielina labo baktēriju skaitu kuņģī. To trūkumu bieži vien sasaista ar aptaukošanos.

Secinājums

Izvēlies līdzīgus, bet ne identiskus produktus, lai organisms gūtu maksimāli daudz labuma. Pamēģini kaut nedaudz izmainīt savus iecienītos ēdienus. Eksperimenti par ļaunu nenāks ne tavam kuņģim, ne tavām pavārprasmēm. Savukārt, lai kuņģī būtu vairāk labvēlīgo baktēriju, ēdienkartē iekļauj arī kefīru un grieķu jogurtu.

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.