2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Pa karotei tavai veselībai – medus dziednieciskās īpašības

 

Medus nav tikai gards kārums. Tas ir arī palīgs cīņā ar dažādām veselības problēmām. Ņem vērā, ka medus ir tikai palīglīdzeklis un noteikti neaizstāj pamata ārstnieciskos līdzekļus.

Aknes ārstēšana. Medus maska palīdzēs atbrīvoties no un sejas ādas apsārtumiem. Lai pagatavotu, sajauc 1 ēdamkaroti medus un 1 tējkaroti olīveļļas. Uzklāj masku uz sejas un pēc 20 minūtēm noskalo ar siltu ūdeni. Medus attīrīs poras un piešķirs ādai veselīgu izskatu.

Klepus ārstēšana. 200 ml silta ūdens iejauc ½ tējkaroti šķīstošās kafijas un 2 ½ tējkarotes medus. Dzer trīs reizes dienā. Medus atbrīvo kaklu no kairinājuma, bet kofeīns paplašina bronhus, tādējādi atvieglojot elpošanu.

Gripas ārstēšana. Medus palīdz atvieglot gripas simptomus. Ja esi saslimusi, apēd ēdamkaroti medus, katras trīs stundas. Tēja ar medu palīdzēs cīņā ar vīrusiem un stiprinās imunitāti.

Bezmiega ārstēšana. Glāzē silta piena izšķīdini 1 ēdamkaroti medus. Šāds dzēriens palīdzēs iemigt. Labākai garšai dzērienam var pievienot vaniļu vai kanēli.

Ādas traumu ārstēšana. Uz traumētās vietas (sagriezums vai skramba) uzliec marli, kas noziesta ar medu. Tas pasargās no iekaisuma.Medum piemīt antibakteriālas īpašības.

Aukstumpumpu ārstēšana. Lai izārstētu aukstumpumpu, kas uzmetusies uz lūpas, četras reizes dienā uz lūpas uzliec un paturi marli, kas piesūcināta ar metu.

Sasprēgājušu lūpu ārstēšana. Izmanto medu kā lūpu skrubi. Tam piemīt mīkstinošs un mitrinošs efekts.

Atjaunošanās pēc fiziskām aktivitātēm. Medus normalizē cukura līmeni asinīs pēc nodarbošanās ar sportu. Ja tu lietosi medu treniņa laikā, uzlabosi savus rezultātus.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.