6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Ko darīt, ja nomāc slikta dūša – 12 vienkārši risinājumi

 

Slikta dūša var uznākt dažādos gadījumos – pārēšanās, vīrusu, nepatīkamu smaržu, brauciena ar mašīnu vai stresa dēļ. Lūk, daži vienkārši padomi, kuri palīdzēs atvieglot šo nepatīkamo stāvokli.

Negulies. Kad tu guli, kuņģa sula var “uzkāpt” pa barības vadu, pastiprinot diskomforta sajūtu. Labāk vienkārši apsēdies un pēc iespējas mazāk kusties.

Atver logu vai pasēdi pie ventilatora. Tā tu “aizbēgsi” no nepatīkamām smaržām un novērsīsi domas. Svaigs gaiss atvieglo situāciju.

Uztaisi vēsu kompresi. Nelabuma gadījumā var paaugstināties ķermeņa temperatūra. Uz pāris minūtēm uzliec uz kakla aizmugures vēsu kompresi. Tas palīdzēs pazemināt temperatūru un novērst nelabumu.

Dziļi elpo. Tas ir īpaši iedarbīgi, ja nelabums ir stresa vai trauksmes izraisīts. Veic dziļu ieelpu caur degunu, aizturi elpu uz pāris sekundēm un tad lēnām izelpo. Atkārto vairākas reizes.

Novērs domas. Jo vairāk tu domā par vemšanu, jo sliktāk jūties. Pamēģini novērst domas un elpo.

Dzer vairāk ūdens. Nelaba dūša var būt atūdeņošanās simptoms. Taču, ja vienā piegājienā izdzersi daudz ūdens, sajūta tikai pastiprināsies. Dzer maziem malkiem, visas dienas garumā.

Iedzer kumelīšu tēju. Dabisks līdzeklis, kas palīdz cīņā ar sliktu dūšu. Pie tam, tā arī nomierina un palīdz aizmigt.

Pasmaržo citronu. Vai arī iedzer siltu ūdeni ar citrona sulu. Tas palīdzēs stimulēt kuņģa darbību. Tikai nepārcenties, citādi slikta dūša kļūs izteiktāka.

Apēd ingvera gabaliņu. Vai arī izdzer ingvera tēju.

Iedzer piparmētru tēju. Vai pasmaržo/ pakošļā piparmētru lapiņas.

Nedzer gāzētus dzērienus. Tas var veicināt vēdera pūšanos un skābas atraugas, bet sastāvā esošais cukurs tikai pastiprinās nelabumu.

Neēd smagu ēdienu. Labāk izvēlies banānus, rīsus vai ābolu biezeni. Atsakies no trekna, cepta, piena, gaļas un produktiem, kas bagāti ar šķiedrvielām.

 

Avots: Lifehacker.ru

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.