9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kad negribas pielietot šķēres: Kā rūpēties par sašķeltiem matu galiem

 

Sajūta pēc friziera apmeklējuma visbiežāk ir ļoti patīkama – svaigi izmazgāti, ieveidoti un nogriezti mati. Tu jūties kā karaliene! Taču, diemžēl, šī sajūta neilgst mūžīgi. Atgriežas ierastā ikdiena, kurā mēs taisnojam, fēnojam, skruļļojam un krāsojam matus. Un tad arī sāk atgriezties sašķelti matu gali. Kā iegūt laiku un panākt to, ka šķelšanās neturpinās?

Izvairies no mitru matu ķemmēšanas

Tā tie tiks vēl vairāk traumēti. Labāk dari tā: Pēc tam, kad matos ieklāj kondicionieri, izmanto ķemmi ar retiem sariem un uzmanīgi izbrauc ar to cauri matiem. Tā tu saudzīgā veidā tiksi vaļā no mezgliem un pinkām un nepakļausi matus liekam riskam.

Nesusini matus ar dvieli

Jā, kad mēs steidzamies, tad gribam aši nosusināt matus ar dvieli. Ļoti nesaudzīgā veidā. Agresīva berzēšana traumēs jau tāpat trauslo matu, tāpēc nebrīnies, ja šķelto galu un pūku pēc tam ir vairāk. Labāk vienkārši saudzīgi aptin dvieli ap galvu, saspied un atlaid. Tā tu atbrīvosies no liekā mitruma.

Investē barojošās matu maskās

Tu ikdienā rūpējies par savu ādu, smērējot dažādus krēmus. Kāpēc tu aizmirsti par matiem? Lai samazinātu matu galu šķelšanās risku, nopērc kādu ļoti labu matu masku. Jau sašķeltos galus tas neizglābs, bet noteikti pasargās no jaunu veidošanās.

Izmēģini alu!

Varbūt izklausās dīvaini, bet tas strādā. Ielej alu spreja pudelē un izsmidzini sausos matos. Paturi stundu un tad izmazgā matus kā parasti. Kas to būtu domājis, ka alus spēs padarīt sašķeltos galus nemanāmākus?

Atsakies no karstuma

Ja tu gribi sev veselīgus matus, tad noteikti atsakies no matu veidošanas ierīcēm (lokšķēres, konuss, taisnotājs, fēns). Tas ir jau sen zināms noteikums, jo karstums padara matus sausākus un pūkainākus (matos zūd mitrums). Ja tu galīgi nespēj dzīvot bez šīm ierīcēm, tad vismaz iegādājies normālu līdzekli, kas pasargās tavus matus no karstuma iedarbības.

Meklē palīdzību virtuvē

Lai pagatavotu iedarbīgu matu masku, sajauc kopā olas dzeltenumu, 3 ēdamkarotes olīveļļas un 1 ēdamkaroti medus. Uzklāj masu uz matiem un ļauj stundu “ievilkties”. Pēc tam izmazgā matus kā parasti. Ja šādu masku izmantosi regulāri, pamanīsi lielu atšķirību (pozitīvā ziņā) savā matu stāvoklī. Un tas gandrīz neko nemaksā!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.