Izrādās, ka ananāss ir ne tikai gards, bet arī ļoti veselīgs un organismam noderīgs auglis. Mēs esam apkopojuši vairākus iemeslus, kādēļ šis dzeltenais auglis būtu jāiekļauj ikdienas ēdienkartē.
Ananāss ir aromātisks, atsvaidzinošs tropu auglis, kurā ir daudz cukura un C vitamīna. To izmanto kā deserta ēdienu, bet daudzās zemēs – arī kā gaļas ēdienu piedevu.
Imunitātei un veselībai
-Ananāss ir lielisks vitamīna C avots, kas ir ļoti būtisks posms imūnsistēmas stiprināšanā.
-Veicina zarnu trakta darbību. Šis šķiedrvielām bagātais auglis lieliski attīra zarnas, kā arī izvada no organisma kaitīgās vielas.
-Tam piemīt arī pretiekaisuma iedarbība. Ananasu izmanto sinusītu, angīnas, artrītu, bakteriālu infekciju, pneimonijas, pielonefrīta, traumu gadījumos.
-Veicina ātrāku brūču sadzīšanu.
-Stimulē nieru un aknu darbību.
-Ananāss stimulē vielmaiņu. Tas satur vielas, kuras dedzina taukus un palīdz attīrīties organismam.
-Regulāri lietojot ananas, zūd muskuļu un locītavu sāpes.
-Noderīgs pret varikozām vēnām, aizkuņģa dziedzera mazspēju, celulītu.
-Veicina sārņu izvadīšanu no organisma.
-Glāze sulas mazinās sliktu dūšu ceļojumos uz kuģa vai lidojumos.
Skaistumam
-Liek ādai izskatīties jauneklīgai, saglabāt tvirtumu un elastīgumu, kā arī palīdz ādas šūnām atjaunoties.
-Padara matus spīdīgus. Ananāsā ir atrodami B grupas vitamīni, kuri stimulē matu augšanu un uzlabo to veselību.
-Veicina nevēlamu pigmentācijas defektu izzušanu.
-Ananasa gabaliņu izmanto taukainas sejas ādas kosmētiskai masāžai un kopšanai.
-2 sulas glāzes dienā aizkavēs grumbu veidošanos.
Autors: Dieviete.lv