10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Kārtējo reizi apēdi par daudz? Ir triki, kas palīdzēs nepārēsties

 

Liekais svars mūsdienās ir ļoti aktuāla problēma. Ir tādi cilvēki, kas tam nepievērš uzmanību un mierīgi dzīvo tālāk, un ir arī tādi, kas cenšas no liekā svara atbrīvoties. Tikai ne vienmēr veiksmīgi un bieži vien diētas otrajā dienā roka pati stiepjas pēc kāda kāruma. Kas notiek pēc tam? Tu kārtējo reizi pārēdies. Lūk, kā šo problēmu var mēģināt risināt:

Ēd no mazākiem šķīvjiem – tā uz šķīvja nonāks mazāk ēdiena, bet izskatīsies daudz vairāk! Lielisks acu apmāns, jo, teiksim kā īr, nereti mēs patiesi ēdam ar acīm…

Ja esi labroce, sāc ēst ar kreiso roku (un otrādi) – Tas attiecas gan uz uzkodām, gan uz pamatēdieniem. Tu manīsi, ka apēdīsi par vismaz 20% mazāk.

Negaidi, līdz pilnīgam izsalkumam – Ja ir jūtams izsalkums, nevajag ignorēt šo sajūtu, bet noteikti jāēd. Uzkodās izmanto veselīgus ēdienus.

Novieto virtuvē spoguli – Tas uz tevi iedarbosies psiholoģiski. Ieraugot sevi spogulī, tu vienkārši nespēsi „nošmaukties” un paķert no plaukta neveselīgu kārumu. Tu gribi savās acīs izskatīties labi, tāpēc noteikti izvēlēsies kaut ko labāku vai vispār neko.

Ēd lēnām – Cilvēki, kuri ēd ātri, apēd daudz vairāk, nekā tie, kas to dara lēnām. Ja ēdīsi lēnām, kuņģis varēs laicīgāk un veiksmīgāk signalizēt, ka ir pilns. Tad tu noteikti nepārēdīsies.

Sagriez ēdienu – Ja ēdiens tiek sagriezts, ir iespējams apmānīt smadzenes. Šķitīs, ka uz šķīvja ēdiena ir vairāk, tādējādi ātrāk sasniegsi sāta sajūtu.

Ēd no sarkaniem traukiem – Ir pat pierādīts, ka cilvēki, kas ēd no sarkaniem šķīvjiem, apēd mazāk, nekā tie, kas no citu krāsu traukiem. Sarkanā krāsa asociējas ar „STOP” signālu.

Kamēr ēd, izslēdz televizoru un nelasi žurnālus/ grāmatas – Elektroierīces un grāmatas novērš uzmanību, tāpēc tu nejūti, kā kuņģis signalizē par to, ka vairs nevajadzētu ēst. Tu pat nepamani, kā izēd veselu čipsu paku, taču, kad saproti, jūti, ka ir grūti.

Izvairies no plaša piedāvājumu klāsta – Citādi tev uzreiz ieslēdzas instinkts „gribas nogaršot visu!”. Labāk atstāj esošo daudzumu, bet mazāku dažādību.

Ieklausies savā organismā – Noteikti nevajadzētu ignorēt sava ķermeņa signālus. Tāpat vajadzētu pievērst uzmanību tam, cik daudz tiek apēsts, kā arī tam – cik no tā ir nepieciešams.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.