14.5 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Lai mazulis būtu vesels un laimīgs: Labvēlīgākais laiks, kad plānot nākamo bērnu

 

Grūtniecība ir viens  no atbildīgākajiem laikiem sievietes dzīvē. Lai mazulis piedzimtu stiprs un vesels, sievietes organisms patērē daudz enerģijas. Cik daudz laika ir nepieciešams sievietes organismam, lai atgūtu spēkus pēc pirmajām dzemdībām un sagatavotos otrajai grūtniecībai?

Portāla Babycenter.com eksperti uzskata, ka, raugoties no veselības viedokla, domāt par nākamā bērna ieņemšanu nevajadzētu ātrāk kā pēc trim gadiem pēc pirmā mazuļa piedzimšanas.Nozīme ir arī abu vecāku ģenētikai, iedzimtībai, veselībai un sociāliem apstākļiem.

Ja uz situāciju raugāmies no psiholoģiskās puses, tad labākais laiks būtu tad, kad pirmais bērns ir jaunāks par vienu gadu vai vecāks par četriem. Mazuļiem vēl nav aktuāls uzmanības deficīta sindroms, bet tiem, kas vecāki par četriem gadiem, ir jau radušās pašiem savas laika pavadīšanas iespējas, tāpēc arī greizsirdība pret jaunpienācēju ģimenē nav tik izteikta.

Kāda ir optimālā vecuma starpība starp bērniem?

Tiek uzskatīts, ka bērniem ar mazu vecuma starpību ir tuvākas attiecības, ir līdzīgas intereses, viņiem patīk vienas un tās paša rotaļlietas, ir vienāds dienas režīms. Taču tam ir arī mīnuss – mammai ir lielāka slodze ikdienā.

Psihologi apgalvo, ka optimāla vecuma starpība starp bērniem ir 4-8 gadi. Vecākais bērns apmeklē bērnudārzu un mamma mierīgi var darboties ar jaunāko atvasi.

3-4 gadu vecuma starpību psihologi sauc par „zelta vidusceļu”. Pirmkārt, mammas organisms paspēj pilnīgi atjaunoties pēc pirmajām dzemdībām, un, otrkārt, viņai vēl svaigi ir atmiņā zīdaiņa kopšanas īpatnības un pieredze.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.