1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Ja vēlies notievēt veselīgi, iekļauj savā ēdienkārtē citrusaugļus

 

Rudens un ziemas laikā citrusaugļi mūsu platuma grādos ir pavisam brīvi pieejami – apelsīni, pomelo, granātāboli, greipfrūti, citroni, mandarīni… Kāpēc gan neizmantot tos savā labā? Ja vēlies notievēt, iekļauj citrusaugļus savā ēdienkartē un seko līdzi dažiem noteikumiem.

Augļu salāti

Lieliska alternatīva kaloriju pārpilnajiem desertiem. Ikdienā ēdienkartē iekļauj greipfrūta un apelsīna šķēles, kuras ir papildinātas ar beztauku jogurtu un sasmalcinātiem riekstiem. Garšīgi, sulīgi un veselīgi – vitamīnu spridzeklis, kurš ne tikai palīdzēs tikt galā ar liekajiem kilogramiem, bet arī stiprinās imunitāti. Nav laika gatavot? Var izlīdzēties ar svaigi spiestu sulu vai smūtiju.

Nenovērtē par zemu augļu mizu

Citrusaugļu mizu nav jāmet ārā! Tā ne tikai uzlabo ēdiena (salātu, putru, gaļas, desertu) garšu, bet arī palīdz veikt organisma detoksikāciju – organisma un ādas atbrīvošanu no toksīniem.

Detoksikācija veicina apmaiņas procesu darbības aktivizēšanos un paaugstina ādas elastību. Tā rezultātā uzlabojas sejas krāsa un asinsvadu tonuss, tiek likvidēti iekaisuma procesi un notiek ādas mitrināšana.

Iekļauj ēdienkartē greipfrūtu un pomelo

Apēd pa vienam auglim dienā. Šajos divos citrusaugļos ir mazs kaloriju daudzums un liels A un C vitamīnu daudzums. Tāpat tajos ir daudz antioksidantu, dabīgo lipolītiķu un karotīna – mikroelementu, kuri aktīvi piedalās celulīta šķelšanas procesos.

Garšo laims un apelsīns? Lieliski!

Šie divi citrusaugļi normalizē gremošanas sistēmas darbību un uzlabo vielmaiņas procesus – tieši tāpēc diēta, kuras sastāvā ir citrusaugļi, ir efektīvāka.

Nedrīkst aizmirst arī par mandarīniem un citroniem – pirmkārt, tie stabilizē apetīti un uzlabo pašsajūtu, otrkārt, labvēlīgi iedarbojas uz aknām, nierēm un asinsvadiem.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.