8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Biroja ēšanas noslēpumi: Kā ēst darbā, lai nepieņemtos svarā

 

Ja blakus darbam nav ēdnīcas vai kafejnīcas, ir jādomā, kur un kādā veidā ēst. Protams, ērtākais un ātrākais variants ir iedzert kafiju un apēst bulciņu, taču veselīgāk noteikti būs, ja paņemsi kaut ko līdzi no mājām.

Ievies režīmu

Aizmirst par ēdienu uz pusi dienas, bet pēc tam atcerēties par pusdienām un to vietā apēst šokolādi, nav labākā ideja slaidas figūras uzturēšanai. Labāk ievies režīmu: pilnvērtīgas pusdienas un pāris uzkodu reizes ar līdzīgiem laika intervāliem palīdzēs uzturēt enerģijas līmeni un neuzņemt pāris lieko kilogramu.

Ēd desertu dienas pirmajā pusē

Tieši tad organisms spēj to veiksmīgāk pārstrādāt. Ja tev tiešām darba dienas otrajā pusē gribas palutināt sevi ar kādu kārumu, aprobežojies ar tumšo šokolādi un žāvētajiem vai svaigajiem augļiem.

Dzer tikai svaigu tēju un kafiju

No šķīstošās kafijas un atdzisušas maisiņu tējas jēgas lielas nav. Tase svaigi maltas kafijas vai tējas stimulē smadzeņu darbību, palīdz izturēt stresa situācijas un stiprina sirds un asinsvadu sistēmu. Tikai nevajag aizrauties – pārmērīga šo dzērienu lietošana var novest pie nervu sistēmas pārslodzes.

Pieturies pie pareiza uztura noteikumiem

Sīkumaini skaitīt kalorijas nav nepieciešams – pietiks ar to, ka sekosi līdzi vienkāršiem noteikumiem. Kalorijām bagātākus, „smagākus” un saldākus ēdienus ēd līdz plkst 12, pusdienās izvēlies produktus, kuri satur olbaltumvielas, bet vakariņām atstāj sātīgu, bet vieglu maltīti (piemēram, zivi).

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.