1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Lai tu atkal kļūtu par cilvēku: Padomi, kā no rīta pamosties

 

Šis raksts ir pamācība tiem, kas sāk justies kā cilvēks tikai ap pusdienlaiku. Par daudzām pašsaprotamām lietām tu vienkārši aizmirsti.

Uzliec pareizo melodiju. Modinātāja zvanam nav jābūt kaitinošam. No rīta tu esi īpaši jūtīga pret visu, tai skaitā arī skaņu. Pretīgu modinātāju gribēsies pēc iespējas ātrāk izslēgt un atkal iet gulēt. Taču pārāk mierīgu mūziku arī nevajag izvēlēties. Uzliec kaut ko, kas tevi uzlādē un liek justies labāk.

Atrodi iemeslu, lai pamostos. Īstā motivācija liks tev izrāpties no segas apakšas un ķerties klāt darbiem. Uzstādi sev konkrētu mērķi.

Ienes telpā gaismu. Pamosties no rīta palīdzēs gaisma, ideālā gadījumā saules. Taču, ja jāceļas ir vēl pirms saullēkta vai mākoņainā dienā, sauc palīgā elektrību. Lieta tāda, ka tumsā tavā organism aktīvi izstrādājas melatonīns – miega hormons. Tāpēc pēc modinātāja signāla ieslēdz visas iespējamās gaismas.

Pasmaidi. Pieej pie spoguļa un uzsmaidi savam atspulgam, pat, ja ļoti negribas. Sāc ar mehāniskām lūpu kustībām un pēc brīža tu jutīsi, ka smaidi sev no sirds.

Vingro. Fiziskās aktivitātes ne tikai palīdz pamosties, bet arī uzlabo figūru un dara tevi laimīgāku. Var arī vienkārši veikt atspiešanās vingrinājumu – atspiedies tik, cik vari trīs reizes ar 30 sekunžu pauzi. Ja laikapstākļi atļauj, dodies rīta skrējienā.

Nomazgā seju ar vēsu ūdeni. Līdz ko tiec līdz vannasistabai, nomazgā seju ar aukstu ūdeni. Tas organismam ir stress, bet tu vismaz pamodīsies. Un arī skaistāka kļūsi.

Iztīri zobus.

Zobu pasta, kas visātrāk atmodinās, ir klasiskā – ar piparmētras garšu. Garša, smarža un svaigums mutē palīdzēs pamosties.

Kontrastduša. Nedaudz ekstrēms, bet ļoti iedarbīgs veids, kā pamodināt organismu. Tikai neieslīgsti galējībās, temperatūras maiņām ir jābūt pakāpeniskām. Procedūru sāc ar siltu un beidz ar aukstu ūdeni.

Izdzer glāzi ūdens. Ūdens ir īsts modinātājs tavam organismam. Ūdens iedarbinās vielmaiņas procesus un organisms sapratīs, ka ir pienācis laiks strādāt.

Pagatavo un apēd brokastis. Garšīgas brokastis un pat tikai doma par tā var palīdzēt pamosties. Tikai nepārcenties! Pārēšanās var novest līdz tam, ka tev atkal gribēsies gulēt.

Iedzer kafiju. Kā tad bez tās? Tikai ar mēru. Pēc pirmās kafijas tases ir jābūt 3-4 stundu pauzei. Ja no rīta sadzersies par daudz, ap pusdienlaiku izjutīsi nogurumu.

Un, protams, izgulies. Tas ir visa pamats. Atceries, ka veselīgs miegs ilgst vidēji 6-9 stundas.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.