14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Iemesli, kāpēc no rītiem būtu jāpārstāj atlikt modinātājs

 

Jā, zinām, cik grūti no rītiem ir apzināties, ka modinātājs jau labu laiku skan un ir atkal jāceļas. Roka tā vien stiepjas, lai uzspiestu „atlikt” pogu. Taču portāls „Flytothesky” atklāj, kāpēc modinātāja atlikšana nav laba doma un, kā tas iespaido tavu organismu.

No rītiem tu pārstāj justies samiegojusies

Ja pirmajās stundās pēc pamošanās tu nejūties moža un pat pēc pāris stundām nespēj nokoncentrēties darbam, tad tev nopietni būtu jāpārskata savi paradumi, kas saistīti ar miegu. Daudzi rīta miegainību noraksta uz pārpūli vai nepietiekami ilgu miegu, taču ne vienmēr tā ir.

Kad tu pirmo reizi nospied „atlikt” pogu, tavs organisms to uztver kā viltus trauksmi, pēc kuras var atgriezties pie miega. Kad tu atliec modinātāju vēl pāris reižu, tas pilnībā sajauc prātu, un tas negatīvi ietekmē tavu pašsajūtu un mundrumu vēl 2-4 stundas pēc pamošanās.

Tu stiprini savu imūnsistēmu

Celties un doties gulēt katru dienu vienā un tajā paša laikā ir labākais, ko tu vari sniegt savam organismam. Taču tādu režīmu ne vienmēr ir iespējams uzturēt. Dažkārt mēs aizkavējamies darbā ilgāk, bet brīvdienās uzrīkojam ballīti ar draugiem un pēc tam guļam pusi dienas. Tas izjauc līdzsvaru, taču tāpat ir jācenšas ievērot daudz maz līdzīgs miega režīms un jāpārvērš to par savu ikdienu.

Ja tu katru dienu ej gulēt un celies dažādos laikos, tavs organisms nesaprot, kad ir jājūtas miegainam un kad – možam. Tas viss liek tam darboties stresa režīmā, kurš negatīvi ietekmē tavu imūnsistēmu. Ja tu ieviesīsi vienotu miega režīmu, tavs organisms pats no rītiem modinās tevi vajadzīgajā brīdī.

Daudzkārtējs šoks tavam organismam

Spiežot „atlikt” pogu, tu iespaido tās orgānu sistēmas, kuras ir spējīgas radīt kaitējumu tavai nervu sistēmai. Tu katru reizi satrauc savu sirdi, jo šim svarīgajam orgānam ir jāizjūt īslaicīgs šoks atkal un atkal. Atkārtoti ieejot un izejot no dziļā miega stāvokļa, tu sasprindzini arī savu nervu sistēmu, kas var novest pie novājināta organisma un, attiecīgi, dažādām saslimšanām nākotnē.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.