8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

4 iemesli, kāpēc ziemas laikā ir grūtāk notievēt (un, kas būtu jādara citādāk)

 

Nav šaubu, ka motivēt sevi un pieņemt veselīgus lēmumus vieglāk ir pavasarī un vasarā. Tad ir svaigi labumi no dārza, ārā spīd saule un dienas ir garākas – kājas pašas vēlas kustēties! Taču ziemas laikā gan saņemties kaut ko darīt ir grūtāk, jo gribas vienkārši ieritināties segā un nekustēt ne no vietas. Portāls „Health” piedāvā četrus populārākos iemeslus, kāpēc tievēt ziemas laikā ir grūtāk, un, ko varētu darīt, lai to mainītu.

VISAPKĀRT IR KĀRDINĀJUMS

Karstā šokolāde, krēmīgas zupas, makaroni ar sieru, kartupeļu biezeņi – ērts un vēderu sildošs ēdiens. Tādēļ ir grūti koncentrēties tam, ko būtu jāēd, un tas, ka citi apkārt šos gardumus ēd, nemaz nepalīdz.

Katru reizi, kad tu novirzies no sava uztura plāna, tu vari izjust kaunu vai vilšanos un stresu. Un, kā jau mēs zinām, kad pār organismu valda stress, sekot līdzi uzstādītajiem mērķiem ir vēl grūtāk.

Tas, ko tu šajā gadījumā vari darīt, ir plānošana. Ļaujies kārdinājumam, piemēram, katru piektdienas vakaru. Bet tikai reizi nedēļā, citās dienās, nē. Un nevajag arī pārlieku aizrauties. Aprobežojies ar krūzi karstās šokolādes vai vēl labāk – ar pāris gabaliņiem dabīgās, tumšās šokolādes. Nevajag dzīt organismu stresā. Svarīgāk ir, lai tevis pieņemtie lēmumi tevi apmierina.

TU CĪNIES AR VĒLMI PALIKT MĀJĀS

Sniegs, ledus, tumšie vakari – ziema ir pietiekams iemesls, lai zaudētu motivāciju vingrot. Kurš vēlas iet skriet, kad šķiet, ka seja sasals? Mājās, dīvānā un zem segas ir daudz ērtāk.

Taču ir arī labās ziņas! Kāpēc iet ārā no mājas, ja vingrot var arī savā istabā? Internetā ir atrodami dažādi video, kuri var likt tev pamatīgi iesvīst. Vari sastādīt pati savu treniņu programmu un rūpīgi sekot tai.

UZTURĀ IR VAIRĀK SĀLS

Ja tavā ikdienā ziemas mēnešos ir mazāk svaigas pārtikas, iespējams, ka tu apēd vairāk sāls. Konservēti dārzeņi, zupas, makaroni, maize, krekeri, čipsi – tas viss aiztur ūdeni tavā organismā.

Pat, ja tu ikdienā uzskaiti, cik kalorijas uzņem, ūdens aiztures dēļ tu vari justies „piepūtusies”. Neaizmirsti dzert daudz ūdens, jo (lai arī cik savādi tas izklausītos) tas ir labākais veids, kā tikt vaļā no svara, ko sniedz ūdens. Tāpat iekļauj uzturā avokado, banānus, tomātus un saldos kartupeļus.

SVAIGI DĀRZEŅI NEŠĶIET SAISTOŠI

Raudzīsimies patiesībai acīs – kad mums ir auksti, pēdējais, par ko gribas domāt, ir svaigu salātlapu graušana. Zupas un sautējumi ir tas, ko pieprasa vēders, un ir iespējams tos izvēlēties tā, lai tie nekaitē figūrai. Piemēram,  zupa, kurai ir pievienots kausētais siers, būs daudz treknāka, tāpēc labāk izvēlies vienkāršu dārzeņu zupu. Ja negribi ēst svaigus dārzeņus, cep tos krāsnī – saldie kartupeļi, paprika, burkāni, sparģeļi – izvēle ir plaša!

Neaizmirsti arī par siltiem augļiem. Tie var būt gards un veselīgs ziemas kārums. Tu vari krāsnī cept persikus, bumbierus, plūmes un pat ķiršus. Tev vienkārši ir jāatrod to, kas vairāk kārojas. Nebaidies eksperimentēt!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.