11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

9 nopietni iemesli, kāpēc tev mājās ir nepieciešams kaķis

 

Viņi ir mīksti, pūkaini, rotaļīgi un mīl murrāt. Varbūt ne visi, bet liela daļa gan. Pat bildes un video, kurā ir redzami kaķi, spēj ātri vien uzlabot garastāvokli. Taču portāls „Lifehacker” ir atradis vēl 9 nopietnus iemeslus, kāpēc mājās būtu jābūt kaķim.

Sirds pateiks tev „paldies”. Kaķis, kas vakarā sagaida tevi mājās un pēc tam silda klēpi, ir lielisks veids, kā mazināt ikdienas stresa līmeni. Un, kur mazāk stresa, tur mazāka slodze sirdij un asinsvadiem.

Vīriešiem ir vairāk pielūdzēju. Tas ir fakts – sievietes vairāk uzrunā vīrieši, kuriem ir mājdzīvnieks. Tas liek viņām domāt, ka vīrietis ir gādīgs un interesants, tāpēc arī biežāk piekrīt doties uz randiņu.

Attīstās komunikācijas prasmes. Pētnieki Misūrī Universitātē (University of Missouri) izpētīja to, ka bērni, kuri cieš no autisma, labāk spēja iekļauties sabiedrībā, ja viņiem bija kāds mājdzīvnieks. Kaķi raisa apkārtējos cilvēkos interesi, nomierina un uzlabo komunikācijas prasmes. Tas ir lielisks sarunas temats tiem, kas ir kautrīgi un noslēgti cilvēki un nezina, kā uzsākt sarunu.

Mazināsies infekciju risks. Kaķis palīdz stiprināt mazuļu imunitāti, kā arī mazina gastroenterīta rašanās risku bērniem (pētījums: http://pediatrics.aappublications.org/content/pediatrics/early/2012/07/03/peds.2011-2825.full.pdf)

Mazina alerģijas risku. Ja tev nav alerģijas pret kaķiem, šis mājdzīvnieks palīdzēs tev pretoties citiem kairinātājiem. Vismaz bērniem. Jo aktīvāk un biežāk bērns kontaktējas ar kaķi, jo mazāka iespēja, ka viņam būs pret viņu alerģija vai astma (pētījums: http://www.jacionline.org/article/S0091-6749(14)00593-4/abstract)

Uzlabosies priholoģiskā veselība. Šeit jāpiemin tas, ko rakstījām pirmajā punktā. Kaķis ne tikai uzlabos sirds veselību, bet arī mazinās stresu, nomierinās un uzlabos kopējo garīgo labsajūtu. Tev ir bijis tā, ka tu ļoti aizraujies rotaļās ar kaķi un aizmirsti par visu apkārt notiekošo?

Tev nebūs jācieš no vientulības. Dzīves laikā katrs no mums izdzīvo vientulības un noslēgtības brīžus. Tie var būt saistīti ar dzīvesvietas maiņu, mīļotā vai draugu zaudējumu. Vientulības sajūta tad ir tik liela, ka vienkārši gribas nolaist rokas. Mājdzīvnieks ir dzīva būtne, kura liek saimniekam organizēt savu dzīvi – rūpēties, barot, laicīgi iztīrīt kastīti. Tādēļ cilvēks turpina dzīvot, neraugoties ne uz ko.

Tu kļūsi gudrāka. Kāds pētījums ir apstiprinājis to (https://web.archive.org/web/20140915135424/http:/www.carrollu.edu/newsevents/newsdetail.asp?id=2217), ka kaķu saimniekiem ir augstāks intelekta līmenis, nekā suņu saimniekiem. Pie tam, viņi ir neakarīgāki, nosvērtāki un ar plašāku iekšējo pasauli.

Tev būs labāks miegs. Tie, kam jau ir kaķi, var to apstiprināt. Kaķis apguļās tev cieši blakus, murrā un silda – kā miegs var būt slikts?

Parūpējies par savu veselību, dod mājas kaķītim!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.