1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Pieci iemesli, kāpēc tev būtu jāsāk skriet (un nekāda sakara ar tievēšanu)

 

Kad cilvēks sāk skriet, visbiežāk viņš to dara, lai dedzinātu kalorijas un tievētu. Taču skriešana palīdz ne tikai zaudēt svaru, bet arī rast harmoniju ar savu ķermeni un garu. Portāls “Health” ir apkopojis pieces iemeslus, kāpēc būtu vērtīgi pievērsties skriešanai.

Skriešana padara tevi spēcīgāku

Ja tu reti jūties fiziski spēcīga, tad skriešana, it īpaši ātra, spēj to labot. Kad tu mērķtiecīgi skrien uz priekšu, tu jūti to, ko nejūti ikdienas dzīvē. Tas liek tev novērtēt savu ķermeni. Sajūta, kad tu saproti, ka spēj skriet ātrāk vai ilgāk, ir lieliska. Pat lēns, trīs kilometre garš skrējiens spēj sniegt gandarījumu.

Skriešana palīdz sakārtot domas un emocijas

Ja tu regulāri esi aizņemta un “piesaitēta” datoram vai telefonam, tad diez vai tev atliek laiks, lai saprastu, par ko tu domā un ko jūti. Daudzi no mums ātri zaudē uzmanību un izjūt nepieciešamību būt produktīvākam. Kad tu skrien, tu paliec divatā ar savām domām. Ja skriešanas laikā tu domā par kaut ko konkrētu, skriešanas process ir vieglāks.

Skriešana ļauj sajusties dzīvam

Kad tu kusties uz priekšu, tu izjūti spēcīgu prieku un satraukumu. Protams, ir pilnīgi normāli arī justies lēnai un nogurušai, taču adrenalīna viļņi ir pietiekami spēcīga motivācija, lai izietu ārā paskriet.

Skriešana – tas ir tavs laiks

Viens no labākajiem veidiem kā atslābināties – ieslēgt mīļāko mūziku un dodies paskriet, baudot skaistās ainavas ap sevi. Tu esi savā mazajā pasaulītē, kurā jūti kā mijiedarbojas ķermenis, domas, emocijas, mūzika un apkārtne.

Skriešana palīdz tev sajusties veselai

Skriešana var nebūt vienīgais sporta veids, ar kuru tu nodarbojies, taču tad var kļūt par mīļāko, pateicoties ietekmei, kādu tā atstāj uz tavu ķermeni.

Nodarbojoties ar skriešanu, tu gūsti jaunu enerģiju pat tad, kad nogursti. Tev nav jāseko līdzi stingram treniņu grafikam, skrien, kad vēlies!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.