10.6 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

7 pārtikas noslēpumi, kuri palīdzēs tev zaudēt svaru ātrāk un vieglāk

 

Svara zaudēšanas un sasniegtā noturēšanas rezultātā, mums nereti ir jāatsakās no saviem mīļākajiem ēdieniem, jāmazina porciju lielums un pat jābadojas! Tas neizklausās diez ko motivējoši, vai ne? Tāpēc portāls „Bright Side” ir apkopojis sarakstu ar ēdieniem, kuri var aizvietot iecienītos, neveselīgos našķus.

Saldējuma vietā sorbets

Nav nekāds noslēpums, ka saldējums ir trekns un kalorijām bagāts ēdiens. Sorbeti un sasaldētās sulas atšķiras no ierastā saldējuma, bet arī ir gardas un atsvaidzinošas. Pie tam, sorbetos ir mazāk kaloriju.

Tumšā šokolāde piena šokolādes vietā

Diemžēl, piena šokolāde ir viens no sliktākajiem našķiem, ja vēlies notievēt. Tieši tāpēc, ja vēlies kaut ko apēst, izvēlies tumšo šokolādi.

Tuncis savā sulā, nevis eļļā

Tuncis ir veselīga zivs, tāpēc no tās atteikties nevajadzētu. Taču diētas laikā neizvēlies tunci eļļa.

Popkorns riekstu maisījuma vietā

Izklausās traki, vai ne? Taču labāk būs, ja tu apēdīsi nedaudz parasta (vai sāļa) popkorna, nekā riekstus. Kaloriju ziņā popkorns uzvar!

Augļi cepumu vietā

Ikreiz, kad tev gribas nešķēties, roka stiepjas pēc kaut kā salda. Labākais, ko tu vari darīt, ir apturēt sevi laicīgi. Cepumi ir papildus cukurs, kas tavam organismam nav vajadzīgs. Ja tu cepumu vietā izvēlēsies augļus, tu gūsi ne tikai vitamīnus, bet arī našķi ar mazāku kaloriju daudzumu.

Auzu pārslas veikalā nopērkamā mušļa vietā

Mājās pagatavotas auzu pārslas ar augļiem un riekstiem ir daudz veselīgāka izvēle, nekā muslis, ko var nopirkt veikalā. Tajā ir lieki garšas pastiprinātāji un cukurs, kas padara to kalorijām bagātāku.

Dārzeņu čipsi veikalu čipsu vietā

Šim būtu jābūt pašsaprotamam. Pašgatavoti dārzeņu čipsi ir veselīgāki un kaloriju daudzumā pateicīgāki par tiem, kas nopērkami veikalos.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.