6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kā izvairīties no paģirām: 6 nepareizas darbības, lietojot alkoholu

 

Receptes, kā vienā acumirklī tikt vaļā no paģirām, nav. Taču, ko noteikti nebūtu jādara, gan mēs varam pateikt priekšā. Tad, iespējams, paģiru vienkārši nebūs.

Tu dzer “šotus”

Viens no biežākajiem paģiru iemesliem ir tas, ka tu ļoti ātri uzņem alkoholu organismā. Ir atšķirība starp alus kausu, ko izdzer 30 minūšu laikā  un šņabja glāzi, ko izdzer trīs sekunžu laikā. Tas organismā nokļūst daudz ātrāk. Cilvēka organisms nespēj tik ātri tikt ar to galā, tāpēc sākas atūdeņošanās, kuras dēļ nākamajā rītā arī ir nelabā pašsajūta.

Tu dzer nepareizo dzērienu

Vai zināji, ka tumšie dzērieni (sarkanvīns, viskijs) satur vairāk vielu, kas paliek organismā ilgāk un izsauc nepatīkamos simptomus, nekā gaišie (baltvīns, džins, šņabis)? Taču tas nenozīmē, ka vari dzert tos litriem. Tāpat ir zināms, ka dzirkstošie dzērieni apdullina ātrāk un no rīta tu jūties sliktāk.

Tu “jauc” dzērienus

Ja visu nakti pieturēsies pie viena dzēriena, paģiras var nepiemesties. Ar katru jaunu dzērienu tu pietuvinies arvien nepatīkamākam rītam. Piemēram, tu sāc ar alu, tad turpini ar viskiju, un varbūt vakara beigās vēl piejauc kādu dzirkstošo… Organisms pret šiem dzērieniem reaģē atšķirīgi, kā rezultātā tev kļūst tikai sliktāk.

Tu dzer tikai alkoholu

Un, tā kā tas provocē biežus tualetes apmeklējumus, ir svarīgi nepieļaut organisma atūdeņošanos: izdzer glāzi ūdens pēc katras alkoholiskā dzēriena porcijas.

Tu visu nakti neko neēd

Vienkāršs noteikums: ēd, kamēr dzer. Pilns vēders palīdz vieglāk pārstrādāt alkoholu. Labāk glāze vīna ar vakariņām, nekā glāze vīna vakariņu vietā.

Tu dzer visu nakti

Alkohols traucē organismam izstrādāt melatonīnu. Kļūst grūtāk ne tikai aizmigt, bet arī pamosties. Tāpēc līdzās paģiru simptomiem stāv arī šausmīgs nogurums. Starp citu, vislabāk ir pārstāt lietot alkoholu vismaz stundu pirms došanās gulēt.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.