11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

5 vienkārši soļi pretīm veselīgākai dzīvei

 

Sākt dzīvot labāk var jebkurā brīdī. Kaut vai tagad! Ir daudz virzienu, kuros var attīstīties, lai dzīvotu veselīgāk. Viss, kas tev ir nepieciešams, ir koncentrēšanās uz to dzīvi, kuru tu vēlies, un ar kuru tu lepotos. Mēs apkopojām dažus vērtīgus nosacījumus:

Veselīgs ēdiens

Burgeri, šokolādes batoniņi, čipsi – met tos pār bortu. Universālākais padoms esošajā situācijā – uzņemt pēc iespējas dabīgāku pārtiku. Dzer sulas, ēd augļus, mazāk salda un cepta. Ja tu vēlies uzlabot savu figūru un atbrīvoties no liekā svara, dzīvo peč principa „sadedzināt vairāk kaloriju, nekā uzņemt”.

Treniņi un miegs

Ja tu kādreiz nopietni esi apsvērusi domu pievērsties sportam, tu noteikti esi dzirdējusi, ka svarīgu lomu sportiskos sasniegumos spēlē miegs. Nedrīkst iztukšot sevi smagos treniņos un maz atpūsties – tas tikai novājinās tavu organismu, kas ir arī liels bieds tavai veselībai.

Ir svarīgi atrast individuālo līdzsvaru: adekvāta slodze savienojumā ar labu atpūtu. Tāpat veselīgs miegs palīdz, ja ir problēmas ar lieko svaru un pārmērīgu stresu. Nu, un nedaudz arī atgriezeniskās saites: treniņi labvēlīgi ietekmē miega kvalitāti.

Meditācija

Nav obligāti jābrauc uz Tibetu un jāmeklē mūki, kuri atklās pareizas meditācijas noslēpumus. Veltī vismaz 20 minūtes dienā tam, lai pabūtu vienatnē ar sevi un savām domām. Apsēdies, kā tev ir ērti, aizver acis un dziļi ieelpo. Atslēdzies no ārpasaules un koncentrējies tam, ko tu vēlies un sajūtām savā ķermenī. Izjūti krūškurvja kustības elpošanas laikā. Izdevās? Meditācija palīdz atslābināties, ievieš mieru un palīdz saprast, kas tev ir patiesi svarīgs.

Higiēna

Šeit viss ir diezgan vienkārši. Tev ir jāpanāk tas, ka rūpes par sevi kļūst par ieradumu. Un pat ne jau tāpēc, ka slikta elpa vai taukains traips uz krekla manāmi atgrūdīs tev apkārt esošos cilvēks. Ar to, ka reizi dienā nomazgāsi rokas, nepietiks. Regulāra duša, zobu tīrīšana, sejas un ķermeņa ādas kopšana, nagu kopšana utt. Ja tu šo visu ņemsi vērā, pamanīsi, ka tava dzīve mainās uz labo pusi.

Daudz smejies un smaidi

Jau sen ir zināms, ka smiekli, ja ne pagarina mūžu, tad vismaz veselībai nāk par labu noteikti. Tās ir universālas zāles pret stresu un sliktu garastāvokli. Smiekli mazina sirds un asinsvadu saslimšanu risku un stiprina imunitāti. Un, protams, neviltots smaids un saistoši smiekli padara tevi par atvērtāku un pievilcīgāku cilvēku apkārtējo acīs. Neliedz sev šo prieku!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.