0 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Arlabunakti! 7 pārbaudīti veidi, kā uzlabot miega kvalitāti

 

Daudziem cilvēkiem ir problēmas ar miegu. Nekā pārsteidzoša: mēs daudz strādājam, izjūtam stresu un apstrādājam lielu informācijas daudzumu katru dienu. Dzīvē nepietiek tikai ar veselīgu uzturu un fiziskajām aktivitātēm. Ir nepieciešams arī labs miegs, kuram nereti tiek veltīts pārāk maz laika. Mēs pastāstīsim, ko tu varētu mainīt, lai miega kvalitāte uzlabotos.

Pareizie uzstādījumi smadzenēs

Tev ir jāsaprot, ka, ja pirms miega domāsi par darbu, ātrāk neaizmigsi. Lai uzstādītu smadzenes miegam, paklausies atslābinošu mūziku. Galu galā, sliktāk no tā nekļūs. Vismaz domas par darbu aizies projām.

Iegādājies labāku gultu. Matrači ar laiku zaudē savu formu. Pēc 6-7 aktīvas matrača lietošanas gadiem (it īpaši, ja izmaiņas ir redzamas), to vajadzētu iemainīt pret jaunu. Ekonomēt uz matrača rēķina gan nevajadzētu, jo tā ir investīcija veselīgā miegā.

Atbrīvojies no zilās gaismas. Visi zina, ka ņemt telefonu vai datoru līdzi gultā nevajadzētu, bet tāpat daudzi to dara. Tiec vaļā no šī ieraduma, un tu manīsi, kā tavs miegs kļūstlabāks.

Magnijam ir nozīme. Ja organismā ir šī svarīgā elementa trūkums, tev būs grūti atslābināties. Dodies pie ārsta un pārbaudi, vai tev magnijs nav jāuzņem papildus.

Apmeklē dušu aptuveni stundu pirms miega. Siltu, nevis karstu! Tad tu noteikti nenosalsi, bet līdz gulētiešanas brīdim nesakarsīsi. Labāk gulēt ir vēsos apstākļos.

Orgasmā ir spēks. Daudziem cilvēkiem sekss nevis dāvā papildus enerģiju, bet uzdzen vēlmi uzreiz doties gulēt. Esi mēģinājusi?

Izveido dienasgrāmatu. Ja tev aizmigt neļauj domas par cilvēku, kurš ir izbojājis tavu dienu, vai vienkārši pārdomas par savu dzīvi, ņem papīru un visu pieraksti. Tā tu prātu atbrīvosi no šīs uzmācīās domas, un aizmigt būs vieglāk.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.