12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

9 rīta un vakara ieradumi, kas palīdzēs tev vieglāk zaudēt lieko svaru

 

Daudzi cilvēki saka, ka viņi nav „rīta cilvēki”, taču viņi nemaz nenojauš, ka tieši rīts ir labākais dienas laiks, kad rīkoties. Un arī vakarā nevajag vienkārši laiskoties televizora priekšā. Izmanto savu laiku lietderīgi!

Negarlaikojies. Ir svarīgi, ka vakarā, kad tu pārrodies mājās no darba, tu turpini sevi ar kaut ko nodarbināt. Tas palīdzēs novērst domas no našķēšanās un ēšanas „garlaicības pēc”.

Izbaudi sauli. Šis nav viegli, jo daudzi dzīvo valstīs, kur saule parādās diezgan reti vai laikā, kad cilvēki atrodas darbā. Tieši tāpēc ir jāizmanto katra mazākā iespēja baudīt sauli – pusdienu pārtraukumā izej pastaigāties! Kāpēc? Saule „pabaro” mūs – apgādā ar D vitamīnu, uzlādē ar enerģiju un prieku.

Ēd no mazākiem šķīvjiem. Ir tik ierasti pārnākt mājās no darba un paēst kārtīgas vakariņas no liela šķīvja. Mēs pieēdamies un pēc tam sūdzamies, ka bija par daudz. Bet, vai tu zināji, ka vēderam vajag aptuveni 15 minūtes, lai liktu smadzenēm manīt, ka tas ir pilns? Tas nozīmē, ka tu varbūt jau esi labi paēdusi pirms šķīvis vispār ir iztukšots. Ēd no mazāka šķīvja, jo tu tāpat būsi paēdusi, vienkārši mazāk.

Neaizmirsti par proteīniem no rīta. Daudzas sievietes izlaiž brokastis vai vienkārši izdzer kafiju. Taču tas nav pareizi, jo no rīta organismam ir nepieciešams „uzpildīties”, lai varētu visu dienu izturēt. Ja tu neēdīsi kārtīgas brokastis, tu nonāksi līdz darbam un gribēsi našķēties. Un tas, protams, rosina svara pieaugumu.

Dzer ūdeni. Dzer ūdeni no rīta un vakarā,lai veicinātu svara zudumu. Dažkārt, kad tev šķiet, ka tu esi izsalkusi, tu vienkārši esi izslāpusi.

Izgulies. Miega trūkums ne tikai veicina stresa un noguruma rašanos, bet arī var veidot lieko svaru. Vai zināji, ka nepietiekams miegs veicina apetīti? + Jo vairāk mēs esam nomodā, jo vairāk apēdam.

Izveido ēšanas dienasgrāmatu. Katru vakaru pieraksti, ko tu dienas laikā esi apēdusi. Tā tu varēsi vieglāk izsekot līdzi saviem ēšanas paradumiem un saprast, kas būtu jāmaina.

Maini veidu, kā tu dodies uz darbu. Liela daļa cilvēku uz darbu brauc ar mašīnu, jo tā ir vieglāk (neraugoties uz visiem sastrēgumiem). Taču, ja tu vēlies zaudēt svaru, tev ir jāmaina arī tas, kā tu dodies uz darbu. Pamēģini braukt ar velosipēdu vai iet ar kājām. No sākuma tas varētu šķist grūti, bet ar laiku pieradīsi.

Skrien. Tā vietā, lai pamostos tik vēlu no rīta, ka tev ir tikai laiks ašai kafijai un lūpu uzkrāsošanai, piecelies nedaudz ātrāk, lai tev pietiktu laika iziet arī paskriet. Pietiks vien ar 10-15 minūtēm, lai veicinātu veselīgu svara samazināšanos. Skrējiena laikā paklausies arī mīļāko mūziku un uzlabo sev omu!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.