1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Veselīgas ēšanas noteikumi: 8 ēdieni, ko nevajadzētu ēst pirms miega

 

Tā var notikt ar jebkuru no mums: ir pienācis laiks doties gulēt, un pēkšņi tev sagribas ēst… Ko darīt? Ko apēst? Tu vari izdzert glāzi piena vai apēst kādu veselīgu našķi, bet portāls “Beauty and Tips” ir sastādījis veselu sarakstu ar produktiem, no kuriem pavisam noteikti pirms gulētiešanas būtu jāizvairās.

Pica, makaroni, burgeri

Šie ēdieni ir diezgan smagnēji un kalorijām pārbagāti. Šāds ēdiens liks tavam vēderam smagi strādāt visas nakts garumā. Kad tu guli, tavs ķermenis atpūšas, tāpēc nevajag viņu lieki satraukt. Pie tam, šāds ēdiens var raisīt nepatīkamu dedzināšanu kuņģī.

Kafija

Ja tu gribi iedzert kaut ko pirms gulētiešanas, neizvēlies kafiju. Kafija neļaus tev iet gulēt un kārtīgi atpūsties. Ja tu naktī dzer kafiju, tad nebrīnies, ka pie reizes arī izmazgā virtuvi un pagatavo trīs kūkas. Ja gribi dzert kafiju, dari to no rīta.

Saldējums

Saldējumā ir daudz taukvielu un cukura, kas stimulē svara pieaugumu. Ja tu saldējumu apēdīsi pirms gulētiešanas, organisms necīnīsies ar kaloriju uzbrukumu. Tas noglabās tās vēlakam laikam. Ja tu nevēlies pieņemties svarā, neēd pirms gulētiešanas saldējumu.

Siers

Siers ir viens no sliktākajiem ēdieniem, ko tu varētu ēst uz nakti. Tas kuņģī var raisīt smaguma sajūtu, kas arī traucēs miegu.

Cepumi un kūkas

Cepumiem un kūkām ir līdzīgs stāsts kā saldējumam – daudz taukvielu un cukura. Naktī, kad tavs organisms mēģina atpūsties un atjaunoties, mazākais, ko tev vajag, ir cukura enerģijas deva. Ja tev gribas apēst kaut ko saldu, apēd kādu augli vai ogas.

Alkohols

Ja tu gribi negulētu nakti, dzer pirms miega alkoholu. Pie tam, alkohols ietekmē to, kā izskatīsies tava āda, un tas pat var veicināt krākšanu.

Gāzēti dzērieni

Gāzēti dzērieni, tāpat kā enerģijas dzērieni, ir tas, no kā pirms miega būtu jāizvairās. Tajos ir daudz cukura un ķīmisko savienojumu, kas var kairināt gremošanas traktu. Ja tev slāpst, izdzer glāzi ūdens.

Asi ēdieni

Šādi ēdieni var raisīt spēcīgu dedzināšanu kuņģī un apgrūtināt aizmigšanas procesus.

Ja tev pirms gulētiešanas slāpst, izdzer glāzi ūdens, piena vai zaļās tējas. Ja gribas ēst – apēd saldo kartupeli, banānu, jogurtu vai rīsus.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.