0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

4 vienkārši veidi, kā vairot enerģiju, ēst veselīgāk un turpināt baudīt dzīvi

 

Mēs visi vēlamies pamosties no rīta enerģijas un entuziasma pilni un bez jebkādām sāpēm un negatīvām domām. Ir vieglāk tā justies, ja tu seko dažiem noteikumiem, kas atbalsta tavas vielmaiņas darbu un stabilizē cukura līmeni asinīs.

Portāls „Yourtango” piedāvā četrus svarīgus veidus, kā gūt vairāk enerģijas. Un, enerģija ir veselības un laimes pamatā.

Ēd „vienkāršu un dabīgu” ēdienu

Tam, ko tu ēd, ir liela ietekme uz tavu ķermeni un emocijām. Katram cilvēkam ir savs „pareizais uzturs”, tāpēc ir svarīgi atrast to, kas der vislabāk tieši tevi.

Pamēģini ēst vienkāršāk, izmantojot vienkāršas receptes. Tas tevi motivēs biežāk gatavot mājās. Izvēlies produktus, kas stimulē tavas vielmaiņas darbu un stabilizē hormonu līmeni.

Izvēlies produktus to dabīgajā formā. Piemēram, frī kartupeļu vietā nopērc nemizotus, veselus kartupeļus tirgū; konservētu zirnīšu un kukurūzas vietā izvēlies svaigu utt.

Lasi sastāvu produktiem, ko tu pērc. Ja tas nav dabiskā veidā dabā sastopams, neēd to. Ēd sēklas, garšaugus, riekstus, zivis, augļus, dārzeņus, olas utt.

Izvēlies barojošus produktus, jo, ja tavam organismam trūks tā darbam nepieciešamo vielu, organisms nespēs funkcionēt pietiekami labi un tu vari saslimt. Barojošu produktu dēļ tu jūties enerģiskāka, laimīgāka un arī smadzeņu darbība uzlabojas.

Kustīgumam ir nozīme

Ir svarīgi, ka dienas gaitā tavs organisms tiek izkustināts. Lai arī cik smieklīgi tas izklausītos, bet, jo vairāk tu kusties un nodarbojies ar fiziskajām aktivitātēm, jo vairāk enerģijas tev ir.

Atrodi kaut ko, ko tev patiktu darīt – dejo, peldi, brauc ar velosipēdu, staigā, skrien, spēlē futbolu… Dari jebko, kas tevi iedvesmo un veido fizisko piepūli.

Fiziskajām aktivitātēm ir daudz labumu: tās vairo enerģiju, uzlabo koncentrēšanās spējas, vairo pārliecību par sevi, stiprina imūnsistēmu, uzlabo omu un miegu.

Diemžēl, daudzi cilvēki visu dienu pavada sēžot. Taču tas var vairot diabēta, sirds saslimšanu un trauksmes risku.

Meklē iespējas kustēties pēc iespējas vairāk. Mazāk sēdi, vairāk stāvi un staigā. Darbā paņem piecu minūšu pauzi katru stundu, lai izkustētos, izstaipītos un izlocītos.

Arī miegam ir nozīme

Miegs ir tavas veselības pamatā un laimīgas dzīves pamatā. Tā ir dāvana, kuru pavisam vienkārši tu vari pasniegt pati sevi.

Lai pieaudzis cilvēks dienas laikā varētu normāli funkcionēt, viņam ir nepieciešamas 7 līdz 8 stundas miega. Tu vari sportot daudz un ēst veselīgi, bet nekas neaizstās labu nakts miegu. Bez miega veselību saglabāt neizdosies.

Miegs ietekmē katru mūsu orgānu un šūnu. Adekvāts miegs pasargā tevi no saslimšanas, liekā svara, priekšlaicīgas novecošanas, kā arī vairo koncentrēšanās spējas un enerģijas daudzumu.

Vai zināji, ka miegs trūkums palielina tavu apetīti? Tas liek tev gribēt vairāk cukura, jo tavs ķermenis meklē enerģiju. Tas palielina iespēja iegūt diabētu un sirds slimības.

Miegs ir drošākā un lētākā terapija tavam organismam, ko tu vispār vari atrast.

Kā uzlabot miegu? Dodies gulēt katru nakti līdzīgos laikos, atsakies no televizora, datora un telefona 30 minūtes pirms došanās gulēt, guli vēsā telpā, guli tumsā, izvēlies ērtu matraci un spilvenu.

Kontrolē savu stresa līmeni

Hronisks stress rada mums daudz problēmu – izjauc hormonu līdzsvaru, rada gremošanas problēmas un svara pieaugumu. Tas „ievaino” mūsu imūnsistēmu un neļauj tev justies laimīgai un pacilātai.

Labā ziņa ir tāda, ka stresa līmeni var diezgan labi kontrolēt. Ja tu pārvērtīsi savu stresu mierā, uzlabosies tava vielmaiņa, cukura līmenis asinīs normalizēsies un tu kļūsi veselīgāka.

Pievērs uzmanību tam, kā tu elpo – dziļa ieelpa, dziļa izelpa, elpošanas svarīguma apzināšanās un ticēšana savām domām un mieram. Ja nevēlies pievērsties nopietnai meditācijai, sāc ar mazumiņu. Kad jūti, ka stress atkal uzglūn, paņem pauzi, aizver acis un mierīgi elpo.

Ja elpošana nelīdz, klausies savu iemīļoto mūziku. Papildini to ar pastaigu svaigā gaisā vai sarunu ar cilvēku, kurš liek tev justies labi.

Īsteno šos četrus noteikumus un tu redzēsi, tava ikdiena rādīsies gaišākos toņos!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.