14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Šoziem ievērojami audzis pieprasījums pēc imunitāti stiprinošajiem līdzekļiem

 

Latvijas iedzīvotāji sākuši atbildīgāk izturēties pret savu veselību un imunitātes stiprināšanu – secinājuši BENU Aptiekas pārstāvji, analizējot šī un pērnā gada pieprasījumu pēc imunitātes un pretsaaukstēšanās līdzekļiem. Kā liecina apkopotie dati – Latvijas iedzīvotāji BENU Aptiekās šogad ir iegādājušies par 27% vairāk imunitāti stiprinošo un pret saaukstēšanās līdzekļu nekā pērn, pretsaaukstēšanās un pretgripas kompleksu kategorijas pārdošanas rādītāji vien februārī auguši par teju 85 %.

Salīdzinot šī un pagājušā gada februāra otrās puses uztura bagātinātāju un medicīnisko ierīču pārdošanas datus, secināts, ka imunitātes un pretsaaukstēšanās kategorijas līdzekļu pārdošana augusi vidējipar27%. Tādējādi Latvijas iedzīvotāji cenšas arvien atbildīgāk izturēties pret savu veselību, savlaicīgi domājot par imunitātes un veselības stiprināšanu, kā arī veiksmīgu atveseļošanās procesu.

Aplūkotajā periodā visvairāk augušipretsaaukstēšanās un pretgripas kompleksu kategorijas pārdošanas rādītāji, kas palielinājušies par 84,5%. Savukārt otrā populārākā kategorija bijusi pretklepus līdzekļi, kuru pārdošana šajā periodā augusi par 35,6%, bet trešā – pretiesnukategorija, kurā attiecīgi vērojams 29,6% pieaugums.

Analizējot imunitātes un saaukstēšanās kategorijas zīmolus, vislielākais pārdošanas pieaugums vērojams TERMOBRONX zīmola līdzekļiem – 80,83% (pretsaaukstēšanās un pretgripas kategorija), otrajā vietā ierindojas BRONCHONORM – 73,00% (pretklepus kategorija), bet trešajā – HUMER, attiecīgi 26,58% pieaugums (pretiesnu kategorija).

Savukārt analizējot bezrecepšu medikamentu pārdošanu šajā periodā, secināts, ka saaukstēšanās kategorijas ir palielinājusies par 12,3 %. Visstraujāk augusi kakla preparātu kategorija (27%). Vienlaikus secināts, ka Latvijas iedzīvotājiatbildīgāk izturas pret savu veselību un stiprina savu imunitāti, jo imunitātes stiprināšanas kategorija vērojams 16,5 % pieaugums.

BENU Aptiekas aicina ikvienu atbildīgi izturēties pret savu un savu līdzcilvēku veselību. Gadījumos, kad rodas šaubas vai jautājumi par uztura bagātinātājuvai medikamentu lietošanu ,konsultējieties ar savu ģimenes ārstu vai vērsieties pēc padoma pie farmaceita.

 

Autors: BENU Aptieka 29.03.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.