9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kā saglabāt produktivitāti, ja esi neizgulējusies? 7 padomi

 

Lai negadītos tā, ka priekšnieks pieķer tevi aizmigušu pie darba galda, liec lietā portāla „Lifehacker” sagatavotos padomus tam, kā rīkoties, ja darbu ir daudz, bet esi neizgulējusies.

Pievērsies sportam

Pēc negulētas nakts nemaz negribas iet skriet vai vingrot sporta zālē. Taču tieši tas ir jādara. Fiziskās slodzes laikā izstrādājas serotonīns jeb laimes hormons. Tu sajutīsi enerģijas pieplūdumu un strādāt būs vieglāk.

Ja rīta treniņam laika nav, vairāk kusties dienas laikā. Uzliec atgādinājumu telefonā un ik pēc stundas veic 20 pietupienus vai lecienus. Pat pēc šādiem īsiem treniņiem tu sajutīsies možāka.

Neieciklējies uz neizgulēšanos

Domas par slikti gulētu nakti padarīs tevi vēl nogurušāku. Dari to, kas darāms, un nedomā par to, ka esi maz gulējusi. Citādi tev visu dienu būs slikta oma, un tas vēl vairāk mazinās produktivitāti. Labāk dziļi ieelpo un pieslēdzies kaut kam, kas pieprasa tavu uzmanību.

Neuzņemies pārāk daudz darbu

Diez vai tev izdosies kvalitatīvi paveikt visus darbus, kad esi neizgulējusies. Izvēlies trīs galvenos uzdevumus, kurus nav iespējams atlikt. Paveic tos dienas pirmajā pusē, kamēr vēl ir rīta treniņa vai kafijas efekts. Tādā stāvoklī pirmās divas stundas pēc pamošanās parasti ir produktīvākās. Neatliec svarīgus darbus uz dienas otro pusi.

Ēd veselīgas brokastis

Neizgulēšanās gadījumā organisms tā vien prasa kaut ko saldu. Šķiet, ka tas uzlabos omu un uzlādēs ar enerģiju. Jā, šokolādīte vai virtulis liks uz brīdi tev sajusties labāk, taču tas būs tiešām uz īsu brīdi. Neradi savam organismam lieku stresu.

Brokastīs ir nepieciešams iekļaut olbaltumvielas un ogļhidrātus. Piemēram, apēd sviestmaizi ar avokado vai vārītas/ceptas olas, auzu pārslu putru vai izdzer smūtiju.

Dzer aukstu ūdeni

Ūdeni dzert vispār ir veselīgi, bet auksts var palīdzēt tev vairot možumu. Tas organismam ir neliels šoks, kas tev var palīdzēt kvalitatīvāk aizvadīt darba dienu.

Ja ir iespēja, dodies ārā

Saules ietekmē organismā izstrādājas D vitamīns. Ja ir tā trūkums, var rasties problēmas ar miegu. Pēc slikta miega ir jāpārstartē savs iekšējais pulkstenis, un D vitamīns var tam palīdzēt.

Nepārcenties ar kofeīnu

Nepaļaujies uz kofeīnu kā uz vienīgo enerģijas avotu. Ja tu dzersi pārāk daudz kafijas vai tējas, enerģijas līmenis, tieši otrādi, kritīsies. Tu būs nervoza un nespēsi koncentrēties. Tā kā, visu ar mēru.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.