1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Deviņi pārtikas produkti, ar kuru palīdzību var uzlabot sirds veselību

 

Nedomā, ka, ja tava sirds ir vesela un nesagādā tev raizes, tev nevajadzētu par to rūpēties un stiprināt. Ieskaties savā virtuvē, tur varētu būt nepieciešamie produkti.

Lasis – Praktiski jebkura zivs ir veselīga sirdij, bet lasis ir topa augšgalā. Tas satur lielu daudzumu Omega-3 taukskābju, kuras efektīvi samazina sirds aritmijas risku, kā arī pazemina asinsspiedienu.

Tumšā šokolāde – Ja tu esi saldumu mīle, no cukura atteikties būtu diezgan veselīgi. Palīgā vari ņemt tumšo šokolādi, jo tas ir viens no labākajiem veidiem, kā uzturēt sirdi veselu. Tā mazina insulta risku un cīnās ar iekaisumiem. Izvēlies šokolādi ar augstāko kakao saturu un ar mazāko cukura devu.

Sarkanvīns – Neliels daudzums sarkanā vīna palīdz novērst sirds un asinsvadu slimības. Aizrauties ar vīna dzeršanu gan nevajadzētu, bet tas noteikti ir labāks, nekā alus vai stiprāki alkoholiskie dzērieni.

Avokado – Lielākā daļa cilvēku zina, ka pastāv „labie tauki” un „sliktie tauki”. Avokado tiek uzskatīts par labo tauku avotu, kurš stiprina sirds un asinsvadu sistēmu.

Melnās pupiņas – Tās pasargā no insulta, sirdstriekas un uztur sirdi veselu. Melnās pupiņas ir arī lielisks šķiedrvielu avots.

Banāni – Kālijs ir nepieciešams normālai sirds darbībai. Kā to iegūt? Ar banānu palīdzību.

Spināti – Ja tu vēlies samazināt insulta vai sirdstriekas risku, ēd spinātus, jo tajos ir daudz folijskābes. Parasti cilvēki to uzņem papildus, bet spināti ir lielisks dabiskais šīs skābes avots.

Auzu pārslas – Tas ir lielisks veids, kā pazemināt holesterīna līmeni. Stipra, vesela sirds un mazāks sirdstriekas risks.

Augļi – Augļi ir veselīgākais antioksidantu avots, kas samazina dažādu saslimšanu risku. Mellenes, apelsīni un melone, piemēram, lieliski noder sirds stiprināšanā.

 

Materiāli rakstam no portāla „Health”.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.