7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

10 gardi pārtikas produkti, kuri ar bagāti ar vitamīnu A

 

Vitamīns A ir diezgan labs, jo veicina redzes saglabāšanos, uzlabo redzēšanu naktī, kaulu, matu, nagu stāvokli, kā arī uztur labu imunitāti. Un šo vitamīnu ir diezgan viegli uzņemt ar ikdienā sastopamiem pārtikas produktiem.

Burkāni

Par šo produktu mēs zinām kopš bērnības, bet, kad tu to pēdējo reizi ēdi svaigā veidā? Viens vidēja lieluma burkāns dienā nodrošina ne tikai dienā nepieciešamo vitamīna A devu, bet arī ar antioksidantiem.

Kāposti

Tie satur arī vitamīnu K, kalciju un kāliju. Dietologi iesaka kāpostus pievienot salātiem salātlapu vietā. Var pagatavot arī kāpostu pesto: sajauc blenderī pāris kāpostlapas, ķiploku, olīveļļu, rīvētu cieto sieru, citrona sulu un riekstus.

Spināti

Pavisam neliela spinātu porcija satur gandrīz divas vitamīna A dienas normas. No citas puses, katru dienu tu spinātus neēdīsi, tāpēc nekas slikts nenotiks. Tāpat spinātos ir daudz vitamīna K, kālija, šķierdvielu un antioksidantu. Spinātus var pievienot salātiem, to var cept vai jaukt smūtijā.

Žāvētas aprikozes

Tajās nav tik daudz vitamīna A, kā citos šeit minētajos produktos, taču tā ir lieliska uzkoda, ja šo vitamīnu tomēr vēlies uzņemt. Tāpat aprikozes ir labs vitamīna C, kalcija, fosfora un kālija avots.

Brokoļi

Tajos ir arī daudz vitamīna C un K, dzelzs un olbaltumvielu. Brokoļus var vārīt, cept, pievienot makaroniem, omletēm, biezzupām vai ēst tāpat!

Mango

Mango ir lielisks vitamīna A avots (puse dienas normas). Bet, vai tu zināji, ka tajā ir arī vairāk vitamīna C, nekā apelsīnā? Šis auglis kļūs par lielisku desertu vai smūtija sastāvdaļu.

Sarkanais, saldais pipars

Bagāts ne tikai ar vitamīnu A, bet arī ar C un E. To var ēst svaigu, pievienot salātiem vai cept uz grila.

Tomāti

Tomātos ir diezgan daudz vitamīna A, kā arī C un E, kālija un magnija. Glāzē tomātu sulas ir ceturtdaļa nepieciešamās vitamīnu dienas normas.

Liellopu aknas

Ļoti veselīgs produkts, bagāts ar vitamīnu A (dienas norma ir 25 gramos!), kā arī rūpējas par labu sirdsdarbību.

Ķirbis

Maz kaloriju, bagāts ar kāliju un magniju, kā arī šķiedrvielām. Dienas vitamīna A norma ir atrodama 200 gramos ķirbja mīkstās daļas.

 

Materiāli rakstam no portāla “Health”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.