1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Divi veidi kā viegli izmazgāt baltas zeķes

 

baltas zeķes

1. veids:

Baltās zeķītes viegli mazgājas, ja pirms mazgāšanas tās iemērkt borskābes šķīdumā: 1 ēdamkarote borskābe uz 1 litru silta ūdens. Zeķes iemērc uz 1-2 stundām. Pēc tam rūpīgi noskalot un likt veļas mazgājamā mašīnā vai arī mazgāt ar rokām. Zeķes labāk mazgāt veļas mazgājamā mašīnā, pilnā kokvilnas mazgāšanas režīmā 40 vai 60 grādos.

2. veids:

Citrons ir sens zeķu mazgāšanas līdzeklis. Citrona sula tiek plaši lietota traipu uzveikšanai ne tikai uz baltām zeķēm, bet uz dažādiem gaišas krāsas kokvilnas audumiem.
Citrons darbojas kā dabīgs balinātājs, kas palīdz dabīgi atjaunot audumus, to baltumu. Citronu baltu zeķu mazgāšanā izmanto sekojoši:
» Zeķes var ielikt bļodā, apliet ar ūdeni ( bet ne karstu!), pievienot nedaudz citrona sulas. Uz kādu laiku atstāt. Pēc tam mazgāt ar rokām vai veļas mazgājamā mašīnā.
» Ja mērcēšana citrona ūdenī nepalīdz, tad var mēģināt izspiest citrona sulu tieši uz traipu, un pēc tam ar pirkstiem ieberzt balinātāju (vai jebkuru veļas pulveri) baltai veļai. Nedaudz paberzt ar rokām, tūlīt pat ielikt veļas mašīnā pie citas baltās veļas.

Skalojot balto veļu un gaišas zeķes, mašīnā var pievienot pus krūzi dzeramās sodas un pēc tam vēl ceturtdaļu paša cikla laikā.
Baltās zeķes un balto veļu mazgājiet biežāk, nekā krāsaino. Baltās zeķes jāmazgā pēc katras nēsāšanas reizes.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.