2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Ceļo lēti!

 

9e92a459d2

Pasakainākie mūsu planētas nostūri ir ne tikai pievilcīgi tūristiem, bet bieži vien arī lēta vieta, kur dzīvot. Patiesību sakot, jēdziens „lēti” ir diezgan nosacīts. Tomēr dotajā gadījumā tas nozīmē vairākus eiro dienā. Ja šī summa jums ir pieņemama, tad vairākas vietas Centrālamerikā un Āzijā jau gaida jūs.

  • Taizeme

Šī apbrīnojama valsts ir gatava dot patvērumu tiem, kas vēlas. Piemēram, jums varētu iepatikties viena no gleznainām vietām – Čang Mei. Te var atrast istabu ar skaistu vietu aiz loga, kura izmaksās 22 eiro mēnesī. Turklāt brīnišķīgs namiņš atradīsies ja ne pašā krastā, tad tā tuvumā. Pārtikas produkti tāpat maksā nedārgi. Ēdiens te ir vienkāršs – augļi, dārzeņi, gaļa, kurus jūs varat atrast vietējos tirgos. Ja jūs esat slikts kulinārs, tad tikai par 0,75 centiem jūs varēsiet iegādāties gatavu ēdienu no kioska, kas sastāvēs no cāļa ar nūdelēm vai rīsiem.

  • Kambodža

Noīrēt pieklājīgu dzīvesvietu te maksā aptuveni 150 eiro. Pastāvīga tūristu plūsma šajā valstī veicināja pakāpenisku cenu celšanos uz nekustamiem īpašumiem. Kaut gan var labi ietaupīt, īrējot dzīvesvietu ar vēl kādu. Ēdiens te izmaksās aptuveni 1,50 eiro restorānā un ap 0,75 eiro, ja vēlēsieties nogaršot gardumus no vietējiem kioskiem.

  • Filipīnas

Šī eksotiskā valsts ir gatava pieņemt jūs ne mazāk sirsnīgi kā augšminētās valstis. Noīrēt dzīvokli lielpilsētā izmaksās aptuveni 270 eiro. Tomēr, ja apmesties Sebu – vienā no vislabāk attīstītiem Filipīnu apvidiem, kur ir lielveikali un golfa laukums un, protams, smilšu krasts, cena uzreiz nokritīs līdz 110 eiro. Tādās skaļās pilsētās kā Dumaguete dzīvesvieta var izmaksāt simboliskos 30 eiro. Ēdiens arī iepriecinās ar savu pieejamību. 150 eiro pilnīgi pietiks gan pārtikai, gan alkoholam un tabakai. Piemēram, lielā alus glāze un cigarešu paciņa Filipīnās maksā ap 40 – 45 centiem.

  • Kostarika

Šī gleznainā valsts, kurai piemīt 12 dažādas klimatiskās zonas, unikāla daba un kultūra, skaitās lēta dzīvošanai. Zemes gabali reģionā ir jebkurai gaumei. Cenas Sanhosē skaitās vienas no viszemākās pasaulē. Par 370 – 450 eiro te var dzīvot, ne par ko neuztraucoties, jo īpaši, ja īrēt māju kopā ar draugu uz pusēm. Tikai 75 km no pilsētas var īrēt māju par kaut kādiem 185 eiro mēnesī. Eksotisks ēdiens no restorāna jums izmaksās 3 eiro. Bet, ja pirkt produktus tirgū un gatavot pašiem, tad var iekļauties 40 centos.

  • Beliza

Lūk, uz kurieni ir jādodas neskartas dabas un daivinga mīļotājiem – uz Belizu, valsti, kura ieguva neatkarību 1981. gadā un pazīstamu agrāk kā Britu Hondurasa. Šajā valstī ir viss lieliskai atpūtai: unikāla, bagātīga daba, subtropisks klimats, krasta līnija. Par vīzu dienestu lojalitāti pret iebraucējiem ārzemniekiem liecina fakts, ka viņu te jau apmetās vairāk kā 10 000. Tūristus te pievilina bagātīga dabas un dzīvnieku pasaule, un piekrastes rifi. Te var izdzīvot par 370 eiro, no tiem 220 aizies uz plašas mājas īri Kaijo rajonā un 150 – pārtikai un izklaidēm. Produktus labāk pirkt vietējos tirgos un gatavot pašiem, tad var pieklājīgi ieekonomēt, salīdzinot ar restorāniem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.