2.5 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Smērējiet locītavas ar sinepēm sāpju un iekaisuma mazināšanai

 

sinepes locītavām

Locītavu iekaisuma gadījumā sajauc 1 ēdamkaroti svaigu sinepju ar 1 ēdamkaroti augu eļļas un uzvāra. Kad ir uzvārījies, uzreiz noceļ no uguns un karstai masai pievieno 1 ēdamkaroti medus. Uz polietilēna maisiņa liek divās kārtās salocītu marles gabalu, vienmērīgi uz tās uzklāj smēri , liek pie sāpīgās locītavas un aptin ar siltu lakatu. Kompresi tur 1,5 – 2 stundas. Šajā laikā sāpes pierimst un pēc tam vairs vispār neatgriežas. Šo maisījumu izmanto vairākas reizes, uzglabā ledusskapī, pirms lietošanas uzsilda, uzliekot uz katliņa vāciņa, kurā vārās ūdens.


Pie locītavu sāpēm var pagatavot smēri no 100 gr sauso sinepju un 200 gr vārāmās sāls. Sajaukt, pievienot mazliet parafīna un nolikt uz nakti tumšā vietā. Pēc diennakts gatavo smēri var ierīvēt sāpīgajās vietās, labāk pirms miega. Ierīvēt tik ilgi, kamēr āda kļūst sausa. No rīta nomazgāt ar siltu ūdeni. Ja locītavas ir piepampušas, tad apsējs jāuzliek vēlreiz. Pēc vairākām procedūrām piepampums mazināsies un sāpes pazudīs.

Kādreiz sinepes man palīdzēja atbrīvoties no pigmenta plankumiem uz sejas. 1 ēdamkaroti pulvera sajaucu ar siltu ūdeni līdz krējuma konsistences iegūšanai un smērēju plankumus. Turēju tik ilgi, kamēr sāka dedzināt, tad nomazgāju un noslaucīju sausu. Procedūru atkārtoju katru dienu (var ik pēc dienas) 10 dienu garumā. Un plankumi pazuda.

Gribu brīdināt: sinepju maskas nav ieteicamas pie paplašinātiem asinsvadiem un sievietēm ar lieko apmatojumu uz sejas.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.