1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

10 neparasti fakti par noderīgākajiem aromātiem

 
 

 Aromatherapy1

♦ Izrādās, ar apelsīna palīdzību var labi ietaupīt uz alkoholiskiem dzērieniem! Apelsīna aromāts palīdz sasildīties un atslābina. Tomēr grūti būtu izskaidrot viesiem, kāpēc viņus aicina uz apelsīna miziņu, nevis uz vīna glāzi.

♦ Ja pastāvēt pie kopēšanas aparāta tikai pusminūti, tad var saņemt tādu ozona devu, kuras pietiks uz 81 gadu! Aparātu izdalītā ozona daudzums ir gandrīz miljards reižu lielāks nekā „dabiskā” mežā pēc lietus. Tikai nevajag iedomāties, ka tas ir veselīgi – ozons ir stiprs oksidētājs. Tas paātrina visus procesus cilvēka organismā, bet galvenais – novecošanu.

♦ No sievietēm, kurām ļoti patīk lavandas pušķīši, labāk ir nedaudz izvairīties. Šī tieksme liecina par depresīvu stāvokli, ar kuru tiek galā tikai stiprs antidepresants – lavanda.

Šokolādes aromāts veicina endorfīnu (laimes hormonu) veidošanos. Tiem, savukārt, piemīt pretstresa un pretsāpju darbība, tie uzlabo seksuālo vēlmi.

Tēju ar citronu vislabāk dzert savā darba vietā, neskatoties uz priekšniecības iebildumiem. Ir pierādīts, ka citrona aromāts par veseliem 54 % samazina kļūdu skaitu darbā ar datoru.

♦ Pēc vienas no leģendām Zeva sieva Hēra savaldzināja savu vīru ar aromātisko burvju jostu, paņemtu no Afrodītes. Mūsdienu smaržu speciālisti uzskata, ka šīs jostas aromāts, kuram nespēja pretoties galvenais grieķu dievs, varētu sastāvēt no: ilang-ilang, muskatrieksta, rozā vaniļas, jasmīna un neļķēm.

Greipfrūtu eļļa aromterapijā ir sen pazīstama ar savu pretsāpju darbību.

Ārstnieciski aromāti dažreiz var izsaukt stipras galvassāpes. Gadījumā, ja cilvēkam nepatīk konkrēts aromāts, nekāda labuma no tā organisms neiegūs, pat ja šis aromāts spētu izārstēt visu pārējo cilvēci.

♦ Grūtnieču „treniņkontrakcijas” var nomierināt ar jasmīnu eļļas palīdzību.

Jebkuru aromātu var saistīt ar kādām patīkamām atmiņām. Laimīgam cilvēkam paaugstinās endorfīnu, neiromediatoru un antivielu izdalīšanās, līdz ar to uzlabojas arī veselības stāvoklis.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.