1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Uzzini! Kāpēc brokastīs vajadzētu ēst olas?

 

olas brokastīs

Daudzi cilvēki domā, ka olas satur holesterīnu un var izraisīt kādu koronāro sirds slimību. Bet pētnieki ir paziņojuši, ka šim ēdienam nav nekādas saiknes ar sirds slimībām.

Pietam daudzi veselības eksperti norāda, ka olas ir perfekts ēdiens. To baltā daļa sniedz vērtīgus vitamīnus, veselīgos taukus, minerālvielas un citas uzturvielas. Pietam viena lielāka ola satur vien aptuveni 72 kalorijas. Tās ir arī viegli pagatavojamas un veselīgas.

Šeit būs 6 iemesli, kādēļ olas iekļaut savā edienkartē.

Momentāls garastāvokļa uzlabotājs

Olas satur labvēlīgu maisījumu, kas ir omega-3 taukskābes, cinks, B vitamīns, jodīds un barības vielas, kas cīnās ar nogurumu un aizbiedē sliktu garastāvokli.

Uztur un baro tavu muskuļu sistēmu

Olas ir viens no labākajiem dabas piedāvātajiem pārtikas avotiem, kas satur muskuļus barojošus proteīnus, kam ir zems kaloriju saturs. Olās atrodas B12 vitamīns, kas arī sekmē muskuļu darbību.

Cīnās pret vēzi

Saskaņā ar pētījumu, sievietēm, kuras uzņem vairāk holīna (atrodas olās), ir par 24% mazāka iespējamība saslimt ar krūts vēzi. Viena liela ola, no dienā rekomendētā daudzuma, satur aptuveni 30% holīna.

Pabaro savas smadzenes

Holīns, kas atrodas olās, palīdz cilvēkiem stiprināt atmiņu. Tādēļ, ja nu tu bieži kaut ko aizmirsti, uzturā lieto olas! Tāpat, ēdot olas, vienlaikus izdalās arī vairāk acetiholīna, kas palīdz smadzenēm labāk darboties un atcerēties informāciju. Olās, kas nākušas no ar zāli barotām vistām, var būt vairā omega-3 taukskābju, kas tikai spēcina tavas smadzenes.

Saglabā savu redzi

Olas ir bagātas ar luteīnu un zeaksantīnu. Tie ir antioksidanti, kas atvaira kataraktu un makulāro deģenerāciju. Tikai esi drošs, ka ēd arī olas dzeltenumu!

Notievē

Lūk, šis ir garšīgs veids, kā zaudēt svaru! Luiziānas štata universitātes pētnieki atklājuši, ka tad, kad cilvēki ar aptaukošanos brokastīs sāka lietot vairāk olu (vismaz 5 reizes nedēļā) tā vietā, lai ēstu bageti, viņi zaudēja par 65% vairāk svara. Tāpat atklāts, ka, ēdot olas no rītiem, dienas laikā cilvēki uzņem mazāk kaloriju.

Ēd olas un uzlabo savu veselību!

Avots: prevention.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.