6.1 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

20 vienkārši padomi, kā vieglāk pārciest karstās vasaras naktis

 

karstās naktis

Mēs vienmēr ar tādu sajūsmu gaidām vasaru, sapņojam par pikniku, aukstiem dzērieniem un bezrūpīgu lasīšanu lapenē. Bet vasarai ir divas medaļas puses. Tā atnāk pēkšņi ar lielu karstumu, no kuras nevar atbrīvoties pat naktī, kas traucē pilnvērtīgam miegam. Tādēļ pastāstīsim jums šīs viltības. Ar labu nakti un saldus sapņus!

Sasaldējat palagu.

Pirms gulētiešanas ielieciet uz dažām minūtēm palagu saldētavā, ietinot to plastmasas maisiņā. Pēc tam uzklājiet to uz gultas. Tas jums ļaus uz īsu brīdi aizmirst par karstumu. Galvenais – iemācīties ātri aizmigt!

Noliekat ventilatora priekšā bļodu ar ledu.

Ir viens triks, kas sagādās svaigumu visu nakti. Nolieciet ventilatora priekšā bļodu ar ledu. Gaisa plūsma “ savāks” ūdeni no ledus virsas, radot kondicioniera efektu.

Samitrināt palagu.

Nīlas krasta iedzīvotāji vienmēr zināja, kā cīnīties ar karstumu. Segu vietā viņi lietoja ūdenī samitrinātus palagus vai dvieļus.

Guļat zem kokvilnas veļas.

Gultas veļu no zīda ,satīna vai poliestera, nolieciet aukstākam laikam. Bet kokvilnas veļa būs īsts vasaras atradums: tā elpos un dāvās jums vēlamo ventilāciju.

Noliekat ventilatoru iepretim logam.

Nolieciet ventilatoru pie loga, tā karstais gaiss izkļūs no istabas. Jums noteikti patiks!

Guļat ērtā pidžamā.

Vai ir vērts gulēt bez apģērba – strīdīgs jautājums. Daži uzskata, ka tā viņi nodrošina sev vēsumu, bet citi domā, ka apģērbs pasargā, uzsūcot sviedrus. Tā ir jūsu izvēle, bet, ja jums patīk gulēt pidžamā, tad noteikti ērtā un kokvilnas.

Atsvaidzināties ar slapju dvieli.

Lai ļoti ātri atdzistu, pielieciet maisiņu ar ledu vai saslapinātu dvieli pie kakla, locītavām,delnām un ceļiem.

Guļat vienatnē.

Lai cik tas nebūtu bēdīgi, bet karstumā labāk gulēt vienatnē. Partnera apskāvienos jūsu ķermeņa temperatūra tikai paaugstināsies, bet gulta nekad nebūs auksta oāze. Kad visa gulta būs jūsu, pamēģiniet  aizmigt pozā “zvaigznīte”. Daudziem tas palīdz, bet ne visiem tas der.

Izdzerat uz nakti glāzi ūdens.

Glāze auksta ūdens ,pirms miega, palīdzēs jums atbrīvoties no atūdeņošanās, ko veicinās  aktīva sviedru izdalīšanās un nepārtraukta pārvietošanās pa gultu, meklējot vēsāku vietu. Netraucēs arī glāze ūdens uz naktsskapīša, lai būtu iespēja atsvaidzināties.

Guļat uz grīdas vai šūpuļtīklā.

Karstais gaiss ceļas uz augšu, tāpēc centieties gulēt pēc iespējas tuvāk grīdai. Guliet šūpuļtīklā, vai izveidojiet vienkāršu gultu uz grīdas. Atcerieties kā bērnībā? Guliet uz salmiem, tie neradīs tādu siltumu kā matrači, segas, spalvu spilveni.

Atsvaidzinieties dušā.

Vēsa duša, pirms miega, samazinās jūsu ķermeņa temperatūru.

Ieslēdziet minimālu gaismu.

Lai neļautu telpām vēl vairāk sasilt, izslēdziet gaismu mājās pēc iespējas ātrāk. Tas arī varētu kalpot par iemeslu romantiskām vakariņām, vai grāmatas lasīšanai, mīkstā krēslā, sveču gaismā.

Novietojat logam priekšā slapju dvieli.

Tas jums palīdzēs kādu brīdi atvēsināties.

Atsakāties no karstām vakariņām.

Centieties nelietot plīti un cepeškrāsni, tas vēl vairāk sasildīs telpu. Karstā laikā gribas mazāk ēst – tā ir dabīga reakcija. Varat ieturēt vieglākas vakariņas: salātus no augļiem un dārzeņiem, aukstās uzkodas. Tam organisms nepatērēs tik daudz enerģijas, kā gaļas ēdieniem.

Paturat kājas aukstumā.

Ielieciet pēdas aukstā ūdenī – tā jūs varat ātri atvēsināties. Iesakām novietot bļodu ar ūdeni pie gultas, lai jebkurā brīdī būtu iespēja atsvaidzināties.

Atslēdzat uz nakti visas iekārtas, tās arī izdala siltumu.

Guļat svaigā gaisā.

Ja dzīvojat privātajā mājā,  uzceliet telti. Tas varbūt nav tik vienkārši. Jūs var nomocīt odi un cita dzīvība, bet to visu var ieplānot. Nav nekā labāka, kā pavadīt vasaras naktis svaigā gaisā!

Nopērkat griķu spilvenu.

Tas palīdzēs karstās naktīs. Bet aukstai kompresei  izmantojiet zeķi, ko piepilda ar rīsiem, aizsien un ieliek  uz kādu stundu saldētavā. Komprese paliks auksta apmēram 30 minūtes – pietiekoši, lai paspētu aizmigt.

Atverat visus logus un durvis.

Vakaros sarīkojiet caurvēju: atveriet visus logus un ārdurvis, lai izdzītu visu silto gaisu no telpām.

Noliekat istabā traukus ar ledainu ūdeni.

Ūdens iztvaikos un atdzesēs telpu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.