8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Šī sieviete dzemdībās zaudēja 9 litrus asiņu, bet izdzīvoja

 

1

Šajā bildē ir iemūžināts mātes un meitas pirmās satikšanās brīdis vairākas nedēļas pēc smagām dzemdībām, kad abas bija uz dzīvības un nāves robežas. 36 gadus vecā Hizera Fišere zaudēja 9 litrus asiņu – tas ir divas reizes vairāk, cik vidēji cirkulē cilvēka organismā – brīdī, kad dzemdību laikā plīsa rēta pēc iepriekšējā ķeizargrieziena.

2

Viņas vīrs Dins ar šausmām vēroja kā vecmātes skraidīja uz asins baku, cīnoties par viņa sievas dzīvību. Ārsti baidījās, ka Hizera var nepārdzīvot dzemdības, tamdēļ palūdza savākt dzemdību namā visu ģimeni.

3

Dzemdības Hizerai sākās 10 nedēļas pirms noteiktā laika, pēc ļoti sarežģītas grūtniecības. Viņai tika veiktas vairākas asins pārliešanas un pat tika izmantots aparāts, kas filtrē un pārlej atpakaļ viņas pašas asinis. Kopumā viņa zaudēja 9 litrus asiņu.

4

”Pēdējais ko es atceros – kā man veica spinālo anestēziju, es gulēju uz muguras, ārsti saņēma Jasmīnu un parādīja man. Es biju narkozes iespaidā, tāpēc arī neko neatceros, bet, kā man stāstīja – medmāsām nācās atkārtoti griezties asins bankā.”

5

Vietējie ārsti šo gadījumu atzīmē kā vienu no sarežģītākajiem un smagākajiem viņu praksē. Patiesībā viņi domāja, ka viņiem neizdosies glābt Hizeru. Par laimi, patreiz mamma un mazulīte jūtās lieliski un atgriezīsies mājās, kur viņas gaida vēl 4 brāļi un māsas.

 

avots: soulpost.ru
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.