4.9 C
Rīga
sestdien, 11 maijs, 2024

6 tautas medicīnas receptes, kā uzvarēt iesnas

01/12/2015 11:02
 

6 tautas medicīnas receptes, kā uzvarēt iesnas

Pirmā recepte (pretsaaukstēšanās novārījums) : ņemam sauju mežrozīšu augļu , 1 tējkaroti timiāna, 1 tējkaroti nātru, iegūto maisījumu aplejam ar puslitru vārīta karsta ūdens, ļaujam ievilkties 2 stundas. Dziedinošo novārījumu lietojam pa 150 ml divas reizes dienā, pievienojot vienu tējkaroti dabīgā medus.

Otrā recepte (palīdzēs medus šūnas) : lai atbrīvotos no aizlikta deguna, vajag dienas laikā pa 10 – 15 min košļāt medus šūnas.

Trešā recepte (izmantojam dabīgos pilienus) : divreiz dienā pilināt deguna dobumā dažus pilienus alvejas sulas, kad būsiet iepilinājuši, mazliet pamasējiet deguna spārnus.

Ceturtā recepte (skalojam deguna dobumu) : divreiz dienā skalojiet deguna dobumu ar jūras sāls šķīdumu (1 tējkarote jūras sāls uz glāzi silta ūdens), tas ļaus jums attīrīt aizdeguni no baktērijām un gļotām.

Piektā recepte (ķiploku terapija) : ja esat palicis mājās – nolieciet sev apkārt ķiplokus! Nolieciet savā darba vietā uz galda vai pie gultas smalki sagrieztus ķiplokus, tā būs lieliska fitoterapija aizliktam degunam.

Sestā recepte (dzērvenes) : atbrīvoties no iesnām un aizlikta deguna jums palīdzēs dzērvenes, 2 – 3 ēdamkarotes saldētu vai svaigu ogu (atkarībā no sezonas) aplejiet ar remdenu ūdeni tā, lai ūdens mazliet nosedz ogas. Ar koka karoti sasmalciniet ogas, pielejiet vēl pusi glāzes ūdens un uzreiz izdzeriet pusi, atlikušo pusi izdzeriet pēc dažām stundām. Līdzekļa iedarbību pastiprina aronijas ogas un oregano (proporcijas – 2 ēdamkarotes dzērveņu, 1 ēdamkarote aroniju, 1 tējkarote žāvēta oregano).

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.