9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

10 kļūdas, ko bieži vien pieļauj ceļotāji

 
 

000

Var uzskatīt sevi par gudrāku nekā tūrisma aģentūras un spēt nokļūt no punkta A līdz punktam B bez īpašām grūtībām, bet nepieļaut vismaz vienu no 10 visizplatītākajām tūristu kļūdām ir samērā grūti.

1. Nokļūt svešā valstī bez iztikas līdzekļiem. Ļoti bieži, ievācoties viesnīcā vai arī tikai izīrējot dzīvokli, ir nepieciešams depozīts. Sekojoši depozīts tiek bloķēts uz mēnesi, un pēc tam atgriezts. Tieši šo simts, divsimts, piecsimts dolāru var arī nepietikt pēdējai atvaļinājuma dienai. Pārliecinieties, ka Jums ir kredītkarte bez ierobežojumiem(bez procentiem) un piedāvājiet viņu depozīta bloķēšanai. Viesnīca nobloķēs bez ierobežojuma kredītkartes naudu un to arī atgriezīs.

2. Ceļot tikai ar lidojumiem. Pat tie, kas jau ir apceļojuši 1000 kilometrus apkārt visai pasaulei, bieži aizmirst, ka šo ciparu var palielināt, dzīvojot dažādākās viesnīcās, izmantojot on-line veikalus vai lielus tirdzniecības centrus. Kādus, Jūs jautāsiet? Vērsieties pēc atbildes Jūsu iecienītākās aviokompānijas interneta adresē.

3. Ne visi ceļi ved uz Romu. Bieži vien notiek tā, ka tiek izvēlēts maršruts, piemēram, kruīzs, kas 28. novembrī ieiet Keiptaunā, Tampu, Vologdā, Santa-Kruz-Marija-Madonna-Elsidado-Omaigado, bet Jūs sagaida nepiemēroti laikapstākļi un Vologda tiek izlaista. Kompensāciju par šo neizsniedz. Šo iemeslu dēļ ir jāizvēlas maršruts, kas sākas Jums vēlamākajā vietā, vai arī tur beidzas.

4. Atdot nepazīstamam cilvēkam bagāžu, naudu vai atslēgas no dzīvokļa, kur atrodas nauda. Diemžēl prognozēt visu nav iespējams. Kā piemērs, Jūs ierodaties lidmašīnā pēdējais, visi nodalījumi bagāžai jau ir pilni un Jums palūdz nodot mantas. Šādās situācijas ir vēlams maku, telefonu, dārglietas, mājas atslēgas utt. glabāt rokas bagāžā. Stjuarte savāks jūsu bagāžu, bet pārējais paliks pie Jums.

5. Izskatīties kā tūrists. Lai arī kā Jūs necenstos, ir ļoti grūti iekļauties jaunā vidē – izskatīties kā visi, jo tieši tas ir pats svarīgākais! Ierodoties neaizmirstiet iegādāties ”vietējo” apģērbu, kā arī suvenīrus (vēlams kaut ko vairāk par magnētiem).

6. Pārliecināties par pases derīguma termiņu. Pase ir nepieciešama ne tikai, lai iegūtu vīzu. Ķīnā, Taizemē, Arābu Emirātos, Izraēlā ir nepieciešams, lai pases derīguma termiņš būtu pusgads pēc tā, kā Jūs pametat savu valsti, citādi Jūs var neielaist izvēlētajā galapunktā.

7. Censties visu atrast saviem spēkiem. Reizēm nav nepieciešams dzīvot piecu zvaigžņu viesnīcā, lai izbaudītu piecu zvaigžņu portjē labvēlību. Tā vietā, lai bezpalīdzīgi stāvētu ar karti rokās nepazīstamā vietā, cenšoties noķert taksi, ir vērts doties uz pieklājīgu tuvāko viesnīcu un vērsties pēc palīdzības pie portjē (neliela dzeramnauda nāks Jums tikai par labu). Labs portjē atradīs Jums gidu, šoferi, ja ir nepieciešamība, ārstu, visu, kas Jums var būt nepieciešams!

8. Aizmirst par savu dzimšanas dienu! Ja Jūs vēlaties uzrīkot nelielu gadadienas atvaļinājumu vai nosvinēt dzimšanas dienu, noteikti par to paziņojiet viesnīcas darbiniekiem, kad rezervēsiet numuru vai galdiņu. Šādi var saņemt dāvanu no viesnīcas – pudele šampānieša vai prestižāks numuriņš par lētāku cenu. Kā pateicība no Jums tiks gaidīts, lai Jūs ļoti labi atpūstos un publicētu pēc iespējas vairāk viesnīcas bilžu internetā.

9. Maksāt par visu un vienmēr… Par nelielu samaksu(samērā bieži par velti) var pievienoties viesnīcu uzticības programmām, kas piedāvā papildus bezmaksas naktis, piekļuvi internetam, SPA procedūras, iespēju iegūt augstākas kvalitātes numuru, ierasties agrāk un doties prom vēlāk utt. Papildus iespējas ir arī premium bankas karšu īpašniekiem: portjē serviss, papildus apdrošināšana, pieeja lidostu biznesa atpūtas telpām, kā arī citi bonusi (papildus informācijai griezties pie Jūsu tūrisma aģenta, finanšu konsultanta vai arī banku, viesnīcu interneta adresēs).

10. …pat par mašīnas remontu, ko Jūs nesabojājāt. Ja Jūs izīrējāt auto, ir jāpārliecinās par tās esošo stāvokli. Vēlams nofotografēt visas skrambas, bojājumus, kā arī defektus, nepametot garāžu(bildēs jābūt redzamam datumam un laikam). Pieprasiet, lai Jums izsniedz rakstisku apstiprinājumu par to, kādā stāvoklī Jūs saņēmāt auto. Esiet vērīgi atgriežot auto, tikai dotās instances darba laikā, kā arī palūdziet rakstisku apstiprinājumu, ka auto netika bojāts un tika atgriezts izīrētajā stāvoklī.

P.S. Visbiežāk sastopamākās tūristu kļūdas pēc CNN vērtējuma: — tiek ņemts pārāk daudz lietu, kas nav nepieciešamas; — neiegādāties vēlamo lietu turpat un uzreiz, bet atgriezties pēc tās vēlāk; — laicīgi netiek izvēlēts izdevīgs sakaru tarifs; — salikti šampūni un kosmētika kopā ar drēbēm.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.