6.1 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Mīli savus istabas augus, pabaro tos

 

indoor-plants-1

♦Praktiski visi augi mīl cukuru (it īpaši kaktusi). Pirms laistīt augus, var uz augsnes izbērt 1 tējkaroti cukura (poda diametrs 10 cm) vai dot augam padzerties ar saldūdeni (1/2 tējkarote cukura uz 1/2 glāzi ūdens).

♦Labu efektu var panākt, piebarojot krāšņi ziedošus augus ar rīcineļļu (1 tējkarote uz 1 l ūdens) ziedpumpuru veidošanas laikā.

♦Ļoti noderīgi augiem ir koka pelni (piebarošanai un slimību profilaksei). Šķīduma pagatavošanai 1 ēdamkaroti pelnu aplej ar 1 l karsta ūdens un dod nostāvēties 1 nedēļu, pa retam apmaisot. Augus aplej 1 reizi 10 dienās.

♦Barojošs uzlējums augiem: granātābolu (vai jebkuru citu citrusaugu) mizas aplej ar ūdeni un nogaida vienu diennakti.

♦Istabas augu imunitāti lieliski paaugstina apsmidzināšana ar aspirīna šķīdumu (1 tableti izšķīdina 1 l ūdens).

♦Visiem izplatītākiem istabas augiem noder arī atšķaidīta alvejas sula (1 tējkarote sulas uz 1,5 l ūdens).

♦Fikusu lapas var tīrīt ar pienu, tas piedos augiem spožumu un skaistumu.

♦Sēņu uzlējums palīdzēs jūsu augiem izskatīties veselīgiem un skaistiem. Iemērciet sasmalcinātas ēdamās sēnes ūdenī proporcijā 1:1. Pēc 1 diennakts izkāsiet sēnes un aplejiet tās vēlreiz. Pēc 24 h sēņu uzlējums būs gatavs lietošanai.

♦Vijolītēm patīk sekojošs piebarojums: 1 ampula B12 vitamīna uz 1 l ūdens. Piebarot augus ar šo šķīdumu var divreiz mēnesī.

♦Banānu miza ir bagāta ar kāliju, magniju un fosforu. To var izmantot pie augu pārstādīšanas. Virs drenāžas slāņa izklājiet sīki sakapātu mizu, uzberiet tai augsni un iestādiet augu.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.