6.5 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Kabaču laiks klāt! Uzcep gardu kabaču keksu

 

0000

Sastāvā:

1 kabacis liels
300 g žāvēta, vai sautēta šķiņķa
300 g Krievijas,Holandes,vai līdzīga siera
3 olas
1 paprika
3 ēdamkarotes skābā krējuma
3 ēdamkarotes miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
zaļumi,ķiploks,sāls,pipari-pēc garšas

Pagatavošana:

Sakult olas,pielikt krējumu,sāli,piparus-visu samaisīt!Pievienot miltus ar cepamo pulveri.
Nomazgāt,nomizot kabaci un sarīvēt uz rupjās sakņu rīves(bez sēklām protams).tāpat sarīvējam arī sieru.
Papriku un šķiņķi sagriežam kubiņos,sakapājam zaļumus un ķiplokus.Visu,kopā ar mīklu,kabačiem un sieru akurāti samaisām.
Formu ieziežam ar sviestu,vai olīveļļu un liekam iepriekš izkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos uz 40-45 minūtēm.
Gatavo kēksu atdzesējam formā.Pasniegt var gan siltu,gan arī aukstu.

Labu apetīti!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.